Esős lesz a hétvége

2018.06.14. 15:12

Bár a legmelegebb helyeken a hétvégén ismét 30 fokig emelkedhet a hőmérséklet, mégsem lesz strandidő. Pénteken, szombaton és vasárnap is az ország egész területén várhatóak záporok, zivatarok.

A következő napokban is többnyire borús, esős idő várható, de a legmelegebb helyeken a hétvégén ismét 30 fokig emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-nek. Pénteken többnyire erősen felhős idő várható. A keleti, délkeleti megyékben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. A szél több helyen lesz erős, a Zemplénben viharos is lehet.

A legalacsonyabb hőmérséklet 13-18, a legmagasabb hőmérséklet 21-26 fok között várható. 

Eső BudapestenForrás: Csudai Sándor - Origo

Szombaton hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, de a déli óráktól több helyen valószínű zápor, zivatar. Helyenként megerősödik, zivatar idején viharossá fokozódik a szél is. A leghidegebb órákban 14-19 fok lehet. Napközben 24-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap napos és erősen felhős időszakok váltakoznak,

de összességében ismét több helyen valószínű zápor, zivatar. Emellett helyenként megerősödik a szél, zivatar idején viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 14-19 fok között valószínű. A nappali maximumok 25-30 fok között alakulnak. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK