Brutálisan megvert egy ceglédi nyugdíjast egy álszerelő

2018.06.14. 13:21

Rablás miatt emelt vádat a Ceglédi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki szerelőnek adta ki magát, így jutott be egy 82 éves, ceglédi asszony házába. A nyugdíjast megverte, megkötözte, és kirabolta. Súlyosan sérült áldozatát magára hagyta. A bűnöst 10 napon belül elfogták.

A ceglédi férfi nem sokkal az eset előtt szabadult ki a börtönből, és egy villanyszereléssel foglalkozó cégnél kezdett el dolgozni.

2017 őszén többször is járt szerelőként a 82 éves asszony házában - olvasható az Ügyészség oldalán

Amikor a férfit kirúgták a munkahelyéről, és nem maradt pénze, elhatározta, hogy kirabolja a nyugdíjast. 2017 novemberében munkásruhában becsöngetett hozzá a volt villanyszerelő, aki akkor már csak álcázta, hogy a cégnél dolgozik. Amikor az asszony kinézett az ablakon, azt mondta neki, hogya csatornahálózatot és a vízórát jött ellenőrizni.

Mivel a férfi már többször járt nála, áldozata nem gyanakodott, beengedte. Amint belépett a házba, rátámadt az asszonyra,

fellökte, rátérdelt, és ököllel ütötte-verte, majd ragasztószalaggal összekötözte az asszony két kezét és két lábát, a száját pedig beragasztotta.

A rabló lehúzta a nő ujjairól az aranygyűrűket, majd magára hagyta a megvert, megkötözött asszonyt. Az áldozatnak egy idő után sikerült kiszabadítania magát. Azonnal rokonait hívta, ők szóltak a rendőröknek. A Ceglédi Rendőrkapitányság nyomozói 10 nap alatt kiderítették, ki lehet a rabló, és el is fogták a férfit.

A Ceglédi Járási Ügyészség mostbűncselekmény elhárítására korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablással, súlyos testi sértéssel és személyi szabadság megsértésével vádolja az álszerelőt, aki előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.