Megfojtotta és bebetonozta az üzlettársát

2018.06.14. 18:52

Jogerősen tizenhét év fegyházbüntetésre ítélte csütörtökön a Pécsi Ítélőtábla G. Antalt, aki 2013-ban megölt egy dunaföldvári vállalkozót.

G. Antal és M. Antal üzlettársak voltak, de kapcsolatuk megromlott, miután M. Antal nem adott oda G. Antalnak 3 millió forintot. G. Antal, aki 2011-ben szabadult gyilkosság miatt, elhatározta, hogy megleckézteti az üzlettársát.

G. Antal 2013. április 30-án éjjel megkérte a másodrendű vádlott Sz. Józsefet, hogy figyelje a vállalkozó dunaföldvári otthonát, és jelezze neki, ha egyedül van otthon, majd a harmad rendű vádlott, G. Roland a helyszínre vitte őt. G. Antal bemászott a házba, és megfojtotta M. Antalt.

A holttestet G. Antal anyjának a felújítás alatt lévő dunaújvárosi házához vitték, aminek a pincéjében a gyilkos bebetonozta. Az áldozat maradványait a rendőrség 2016 februárhában találta meg.

A másodfokú bíróság helyben hagyta a Szekszárdi Törvényszék tavaly október 27-én hozott ítéletét.

A 45 éves dunaújvárosi G. Antalt, visszaesőként elkövetett emberölés, kifosztás és magánlaksértés miatt 17 év fegyházra ítélték. A per másod- és harmadrendű vádlott, a szintén dunaújvárosi Sz. József és G. Rolandot bűnpártolás miatt három-három év börtönt kapott.