Új részletek derültek ki a pesti raktártűzről

2018.06.14. 15:59

Nem mértek veszélyes károsanyag-koncentrációt a levegőben a XIII. kerületi Frangepán utcai, szerdán történt raktártűz után. A katasztrófavédelem továbbra is dolgozik a helyszínen.

A műszaki berendezéseket tároló, háromezer négyzetméteres raktár szerda délelőtt gyulladt ki.

A környéket kiürítették, több száz embert kísértek biztonságos helyre. A rendőrség rongálás miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Forrás: Fiják Krisztián

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság csütörtöki közleményében azt írta, a tűzoltók szerdán négy órán keresztül oltották a tüzet.Százhuszonhárom tűzoltó harmincegy gépjárművel, tizenkét vízsugárral és két vízágyúval dolgozott.

Munkájukat a Készenléti Rendőrség két, nagy mennyiségű vizet hordozni képes vízágyúval, az FKF Zrt. pedig két víztartályos gépjárművel segítette.

A tűz miatt több száz méter magas füstoszlop alakult ki, amely a viszonylagos szélcsend miatt egyenesen, felfelé terjedt.

Az emberek biztonsága érdekében a fővárosi mobil labor végig a helyszínen volt, a szakemberek több ponton végeztek méréseket, és vizsgálták az egészségre káros anyagok jelenlétét a levegőben.

A mérések lakosságvédelmi intézkedést megalapozó veszélyes koncentrációt nem mutattak ki

- írták közleményükben, így további lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Az utómunkálatok jelenleg is tartanak, a tűzoltók felügyelik az épületet, és az időről időre keletkező izzásokat eloltják.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK