Terelések, pótlóbuszok, vágányzár Kiskörén és környékén

Kisköre Tisza-híd
Kisköre, 2017. december 19. A 130 éves kiskörei Tisza-híd 2017. december 19-én, amelyet a MÁV Zrt. és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. együttműködésének keretében felújítanak. A Kál-Kápolna-Kisújszállás vasútvonalon a vasúti, valamint Heves és Pusztataskony között a közúti forgalmat bonyolító, regionális jelentőségű vasúti és közúti híd műszaki állapota miatt a felújítás már elkerülhetetlen. A munkálatok várhatóan 2018 júniusában teljes vágány- és útzár mellett kezdődnek meg és a tervek szerint 5 hónapon át tartanak. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
Szombaton kezdődik a kiskörei Tisza-híd felújítása, amely várhatóan novemberig tart. A munkálatok érintik a közúti és a vonatközlekedést: több helyen csak terelt útvonalon vagy vonatpótló buszokkal lehet közlekedni.
Vágólapra másolva!

Ez vár az autósokra

A híd Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyei oldalán is

útzár lesz.

A Heves és Pusztataskony között autózók terelőúton, a 3213–33–3216 számú utakon keresztül közlekedhetnek majd, és a Kisköre, Tiszanána, Sarud, Újlőrincfalva, Poroszló, tiszafüredi Tisza-folyó híd, Tiszafüred, Tiszaszőlős, Tiszaderzs, Abádszalók érintésével juthatnak át Pusztataskonyra - részletezte közleményében a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Vonatpótló autóbuszokkal lehet utazni

Kisköre és Abádszalók, illetve Kisköre és Kisújszállás között vonatpótló autóbuszok közlekednek, amelyek az erőmű hídja felé kerülnek. A vonatpótló autóbuszok Kisköre-Tiszahíd megállóhelyet nem érintik. A Kisköre ideiglenes autóbusz-megállóhelyről 6 óra 10 perckor Kisújszállás felé induló vonatpótlóról Abádszalókon kell átszállni másik buszra, amely Előhát megállóhelyet nem érinti. A korlátozás miatt a Kunhegyes ideiglenes buszmegállóhelyről 5 óra 28 perckor Kisköre felé induló autóbusz esetében az Abádszalókról továbbutazóknak ugyancsak másik buszra kell átszállniuk.

A 130 éves kiskörei Tisza-híd Forrás: MTI/Mészáros János

A buszok menetrendje is módosul

A Budapest–Gyöngyös–Heves–Poroszló–Tiszafüred autóbuszvonal járatai Gyöngyös és Tiszafüred között terelve (M3 autópálya–33-as főút), Abádszalókig meghosszabbított útvonalon közlekednek. A Budapest és Gyöngyös közötti szakaszon a menetrend nem változik.

A Budapest–Gyöngyös–Heves–Abádszalók–Tiszafüred vonal járatai Kisköre és Tiszafüred között, szintén terelt útvonalon (Tiszanána–Sarud–Újlőrincfalva–Poroszló érintésével) közlekednek. Kiskörén megállnak az Erőmű megállóhelyen, ahol csatlakozás biztosított a Kisköre és Abádszalók között közlekedő pótlóbuszokra. Budapest és Kisköre között a járatok változatlan menetrend szerint közlekednek.

A Budapest–Jászberény–Heves–Abádszalók–Tiszafüred autóbuszvonalon közlekedő, 7:45-kor Budapestről, valamint 14:15-kor Tiszafüredről induló autóbuszok Kisköre és Tiszafüred között terelt útvonalon (Tiszanána–Sarud–Újlőrincfalva–Poroszló érintésével) járnak. Az autóbuszvonal többi járata nem közlekedik Kisköre és Tiszafüred között. Az autóbuszok Kiskörén megállnak az Erőmű megállóhelyen, ahol csatlakozás biztosított a Kisköre és Abádszalók között közlekedő pótlóbuszokra. A járatok menetrendje Budapest és Kisköre között változatlan marad.

Kisköre, Erőmű és Abádszalók, Autóbusz-állomás megállóhelyek között pótlóbuszok közlekednek, csatlakozást biztosítva az ideiglenes menetrend szerint közlekedő országos járatokhoz.