Orbán Viktor a nemzeti érdekek megvédéséről - videó!

ORBÁN Viktor; KOHL, Helmut
Budapest, 2018. június 16. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond a Helmut Kohl német kancellár halálának első évfordulóján tartott Budapesti Európa-beszéd című konferencián, amelyet a Polgári Magyarországért Alapítvány és a Konrad Adenauer Alapítvány magyarországi irodája rendezett az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen 2018. június 16-án. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A miniszterelnök videót tett közzé a Budapesti Európa-beszéd című, szombaton a fővárosban rendezett konferencián tartott beszédéről. A videóban a miniszterelnök elmondta, hogy „minden mást megelőzően Magyarország nemzeti érdekeinek megvédésére kell összpontosítani az erőnket”. Emellett beszélt kicsit a Donald Trumppal folytatott telefonbeszélgetéséről is.
Vágólapra másolva!

A videóban Orbán Viktor elmondta, hogy a közelmúlt Brüsszellel és egyes, nagyobb tagállamokkal folytatott vitáinak köszönhetően előállt az a „csábító látszat”, hogy Magyarország érdemben befolyásolhatja az európai politikát.

A miniszterelnök ennek kapcsán elmondta:

Forrás: MTI/Illyés Tibor

Orbán Viktor a Donald Trumppal folytatott telefonbeszélgetésről is mesélt, és elárulta, hogy az USA elnökével megvitatták, hogy mi a különbség egy „beautiful wall” és egy „beautiful fence” között.

Íme a videó: