Fakanállal ölte meg kétéves unokáját egy nő Budapesten

Vágólapra másolva!
A 27 hónapos kislány lázas beteg volt, aztán nem vett levegőt, ezért a nagymama egy vastag fakanállal nyúlt le a torkán. Olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy azonnal meghalt a kisgyerek.
Vágólapra másolva!

A 65 éves kínai nő korábban Kínában is vigyázott az unokájára, azután pedig azért költözött Budapestre, hogy amíg a szülők külföldön vannak, ellássa a gyereket.
A vádirat szerint

a nagymama az egyik nap észrevette, hogy a gyerek lázas, ezért lázcsillapítót adott neki.

A kislány állapota később rosszabb lett, ezért a nagymama a felhívta a rokonát azzal, hogy a gyereknek orvosra van szüksége. A kínai nő azonnal szólt a férjének, hogy menjen haza, és vigye orvoshoz a kislányt, és felhívott egy gyerekorvost is, aki közölte, hogy várják a gyereket a rendelőintézetben.

Nem sokkal később, amikor a nagymama azt vette észre, hogy a kislány nem nyitja ki a száját,

ahelyett, hogy megvárta volna az orvost, felvett egy vastag fakanalat, és azt mélyen a gyerek szájába tolta, hogy azzal próbáljon meg a kislány légzési nehézségein segíteni.

Mikor látta, hogy a gyerek állapota rosszabb lett, kiabálni kezdett, amit meghallott a házban lakó egyik szomszéd, aki a hazaérkező rokonnal együtt, azonnal mentőt hívott.

A nő a falapát nyelével a kislány szájüregében és garatjában olyan súlyos sérüléseket okozott, hogy a mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Az öt éve történt tragédia után a nő nagy valószínűséggel Kínába ment, ezért egy időre az eljárást felfüggesztették.

A nemzetközi és európai elfogatóparancs a mai napig nem vezetett eredményre, ezért a Fővárosi Főügyészség vádat emelt, és a vádiratban indítványozta, hogy a bíróság az eljárást a nő távollétében folytassák le.