Fejbe lőtte a saját lányát

2018.06.20. 10:48

A gyilkos fegyver a szomszédjától kerülhetett hozzá, amit még a tengerentúlról csempészhettek be - írja a Blikk.

A Miskolci férfi a szomszédja csomagjai között találta meg a fegyvert, amivel játszani kezdett.

A pisztoly véletlenül elsült a kezében, és fél méterről fejbe lőtte a 9 éves lányát.

A lövedék a lány szemén hatolt be, és hátul hagyta el a koponyáját. A Blikk  információi szerint a fegyver az Egyesül Államokból került Magyarországra 30 éve.

A fegyverekről a szomszéd, egy nő jó ideig ne mis tudott, csak pár éve jött rá, hogy a férje miket tart az otthonukban. 2016-ban a férje meghalt, ő pedig betegsége miatt idősek otthonába kényszerült. Mielőtt beköltözött, el akarta adni a fegyvereket, amiket egy páncélszekrényben tartott, de ez nem sikerült, így azokat a rokonaira bízta, de egy revolvert az egyik csomagja aljára tett, ez került a férfihoz.

A Zsaru magazin szerint a férfi talán fel sem ismerte, hogy egy éles fegyver van nála. A férfi nem volt tanult, nem volt katona és a fegyverekhez sem értett. A revolver nagyon kicsi volt, alig féltenyérnyi, de így is nagyon veszélyes.

Az apa cselekedete meglehetősen gyermeteg és nagyon felelőtlen. Bármilyen iskolai végzettséggel rendelkezünk, bennünk van a tudat, hogy a fegyver, amivel találkozunk, lehet éles is, így azzal nem szabad játszani, pláne nem a gyermekünk felé fordítani- mondta lapnak Csehák Hajnalka pszichológus.

A nő, a fegyver tulajdonosa szabadlábon védekezhet, az ügyészség lőfegyverrel való visszaélés miatt emelt ellene vádat, míg a férfi ellen gondatlan emberölés miatt.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK