Az LMP-t is otthagyja a szélkakas Hadházy Ákos

Hadházy Ákos beszél évértékelő beszéd Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZELLEMI TEVÉKENYSÉG SZEMÉLY Budapest, 2017. február 11.
Hadházy Ákos, az LMP társelnöke évértékelő beszédet mond a budapesti Vida rendezvényházban 2017. február 11-én.
MTI
Hadházy Ákos szerdán jelentette be, hogy kilép az LMP-ből.
Vágólapra másolva!
Tovább folytatódik az ellenzéki összeomlás és sárdobálás azzal, hogy most Hadházy Ákos hagyta ott az LMP-t. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a frakcióból is távozik-e a folyamatosan hazugságon kapott képviselő. Hadházy korábban azt mondta, hogyha a Fidesz kétharmaddal nyer, akkor nem veszi át a mandátumát, most pedig távozása ellenére sem adja azt vissza az LMP-nek. Hadházy legújabb Facebook-posztjában is komoly gondba keveredett a valósággal. 
Vágólapra másolva!

Az LMP volt társelnöke május végén fegyelmi büntetést kapott, mivel a választás idején az ellenzék koordinált együttműködését szorgalmazta. Hadházy Ákost emiatt két évre eltiltották a tisztségviseléstől, de a párt etikai bizottsága most még tovább súlyosbítaná a büntetést. Ezért úgy döntött, hogy otthagyja a pártot, de a képviselői mandátumát megtartja. A rá kirótt büntetést természetesen nem tartja jogosnak - derült ki a politikus Facebook-oldaláról.

Hadházy Ákos távozásával már a harmadik vezető politikus hagyta ott az LMP-t az április választás óta. Schiffer András önként távozott, míg Sallai R. Benedeket kizárták. Azt egyelőre nem tudni, hogy a frakcióból kilép-e a politikus. Ha igen, akkor háromra nő a független országgyűlési képviselők száma a parlamentben.

Hadházy Ákos kilép az LMP-ből, de a mandátumát azért megtartja Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A mandátumát ígérete ellenére is átvette

Korábban Hadházy azt mondta, ha a Fidesz kétharmadot szerez, akkor nem veszi át a mandátumát. Még június elején gigantikus és meglehetősen nehezen értelmezhető magyarázkodásba kezdett az LMP-s politikus azzal kapcsolatban, hogy ígérete ellenére miért vette át parlamenti mandátumát. A közösségi oldalán írtakban volt minden: egy állítólagos, megalkuvó expolitikustárs, aki rávezette arra, hogy nehéz feladni a küzdelmet, megvezetett ellenzéki politikusok és kemény fideszezés.

A hosszas mellébeszélés végén csak kibukkant a lényeg a kérdés kapcsán:

„a képviselői státusz ad valamennyi védelmet". A kör bezárult, az elmúlt hetekben nyomozás indult a Hadházy család gyanús földszerzési ügyében.

Most is lódított egyet Hadházy

Hadházy nemcsak a mandátuma ügyében lódított, hanem a mostani Facebook-bejegyzésében is meglehetősen nagy torzításra bukkantunk. Azt írta,

Ezzel szemben az igazság az, hogy amikor Hadházy 2014-ben belépett az LMP-be, akkor az országgyűlési választáson a párt 5,34 százalékot kapott. 2016-ban pedig, amikor társelnök lett, az LMP népszerűsége 5-6 százalék volt.