Bohócot csinált magából a Momentum a füredi drogügyben

Fekete-Győr András
Fekete-Győr András
Vágólapra másolva!
Fekete-Győrék teljesen benyalták az Index látomását balatonfüredi drogügyben. „Ön valóban úgy gondolja, hogy az a megoldás, ha kirúgjuk őket az iskolából?” - teszik fel a kérdést bő egynapos csúszással, miközben senkit nem rúgtak ki a balatonfüredi gimnáziumból. Csúcskategóriás berobbanás a nagypolitikába.
Vágólapra másolva!

Még Momentum-mércével is egészen hihetetlen képességgel megáldott levéllel szállt be a balatonfüredi gimnazisták drogügyébe Fekete-Győr Andrásék alakulata. Ha az irományt egy gimnáziumban kellene értékelni, akkor nem lenne elég a csillagos ötösig terjedő skála, mert ez egész egyszerűen nagyon szakmai lett.

Ahogy megírtuk, tegnap az Index a nyári uborkaszezonra való tekintettel varázsolt egy valóságos droghimnuszt, aminek maximum a kiindulópontja igaz. Simicska Lajos hírportálja azt írta, hogy 30-40 diákot kirúgtak a balatonfüredi Lóczy Lajos Gimnázium és Két Tanítási Nyelvű Idegenforgalmi Szakközépiskolából, miután a középiskola szigorú, már-már gonosz igazgatónője egyesével behívatta őket, és miután Simicska házi portáljának magyarázatában vegzálták őket a rendőrök a házkutatás során. Erről itt írtunk részletesebben. Az Indexet maga a középiskola szigorú, már-már gonosz igazgatónője küldte padlóra, amikor a Füred TV-nek elmondta, hogy nettó hazugság, ami az országos médiában olvasható, egyetlenegy diákot sem bocsátottak el, egyetlenegy diák ellen sem indítottak fegyelmit.

Mit lépnek ebben a helyzetben Magyarország lendületes fiataljai?

Bő egynapos késéssel egy remekbe és közleménybe szabott bombasztikus irománnyal megvillantották milyen magas szinten képesek bekapcsolódni a nagypolitikába.

– írják a trendi, a világ dolgaival mindig tökéletesen képben lévő fiatalok, kicsit odaszúrva a vidékieknek a „bár Balatonfüreden történt” kitétellel. Ami még kiderült, hogy a nagyon budapesti párt most már elismeri, létezik olyan, hogy vidék, sőt már nagy erőbedobással járják azt, sőt visszajelzéseket is kapnak. De a közlemény igazán jolly joker része csak ezután következik:

– szegezik a kérdést az igazgatónőnek, aki nagyjából 123-szor elmondta, hogy egyetlenegy diákot sem rúgtak ki, egyetlen diák ellen sem indítottak fegyelmit. „De beszél itt hülyeségeket” – gondolhatták Fekete-Győrék, és egészen káprázatos módon görgették tovább az Index meséjét. A Lóczy gimnázium vezetője egész egyszerűen nem menekülhetett el a Momentum szorításából, ilyen dolgokat szegeztek neki:

„Az eltanácsolással lényegében életeket tesz tönkre, hiszen elengedi a kezüket azoknak a fiataloknak, akiknek a legnagyobb szükségük lenne az Ön segítségére.”

Kérem, tegyen azért, hogy ezek a fiatalok biztonsággal leérettségizhessenek, és fogadja vissza őket intézményükbe!

Ez az egész így nagyon rendben van, látszólag úgy néz ki, hogy Fekete-Győrék totálisan benyalták az Index látomását. De azért erősen felvetődik a kérdés: ez az akció most komoly vagy a szokásos tréfa? Eléggé billeg a válasz, még úgy is, hogy a Momentumról van szó.