Orbán Viktor az albán államfővel tárgyalt

2018.06.20. 15:45

A kétoldalú kapcsolatok fejlődéséről, a határok védelméről, valamint az Európai Unió balkáni bővítéséről is tárgyalt egymással Orbán Viktor miniszterelnök és Ilir Meta, az Albán Köztársasági elnöke szerda délután az Országházban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen elhangzott, hogy az elmúlt évben több komoly áttörést sikerült elérni a két ország kapcsolatában. Az áruforgalom 35 százalékkal 114 millió euróra növekedett, és megindult a két főváros közötti közvetlen repülőjárat is, amely magas kihasználtsággal működik.

A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Ilir Meta albán államfőt Budapesten, az Országház előtt 2018. június 20-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsődi Balázs

Orbán Viktor biztosította vendégét arról, hogy Magyarország minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja Albánia EU-csatlakozási törekvéseit.

Délelőtt Albánia európai uniós tagságának támogatásáról, migrációs kérdésekről és a vízgazdálkodási együttműködés lehetőségeiről is tárgyalt a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnök és Ilir Meta, az Albán Köztársaság elnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKK