Rendkívüli buszjáratokat indít a BKK a Múzeumok éjszakáján

Vágólapra másolva!
Az előző évekhez hasonlóan idén is rendkívüli buszjáratokat indít és több menetrend szerinti járatát is sűríti a BKK szombaton, a Múzeumok éjszakáján.
Vágólapra másolva!

A hét különböző útvonalon közlekedő Múzeumbusz 18 óra és hajnali fél 3 között közlekedik, és a különböző helyszíneket köti össze egymással. A járatok a múzeumokba belépőjegyként szolgáló karszalaggal, valamint a normál díjszabás szerinti jegyekkel és bérletekkel vehetők igénybe.

A BKK emellett nosztalgia trolibuszjáratot is indít 18 órától éjjel 1 óráig az az Örs vezér tere és a Jászai Mari tér között, a járatokat egy ZIU-9-es szovjet troli teljesíti.

A Múzeumok éjszakáján részt vevő számos intézmény az 1-es metró egy-egy állomásához közel található, ezért június 23-án késő este a kisföldalatti a szokásosnál sűrűbben közlekedik, és az üzemideje is egy órával hosszabb lesz: az utolsó kisföldalatti a Vörösmarty térről 0.45-kor, a Mexikói úttól 0.32-kor indul. Ahogy a többi szombat estén, ezen a napon is hosszabb üzemidővel, éjjel fél egyig jár a 2-es és a 4-es metró.

Szombatról vasárnapra virradóan a metrók mellett egyes nagyobb forgalmú éjszakai járatok is sűrűbben közlekednek.

A 907-es, a 908-as, a 914-es, a 934-es, a 950-es, a 950A, a 973-as és a 990-es buszjárat éjféltől hajnali fél 4-ig a megszokottnál kisebb követési idővel szállít utasokat.