Fára akasztva találtak rá a megkínzott, megölt kutyára

2018.06.24. 13:01

A TV2 Tények című hírműsora riportban számolt be arról, hogy egy kutyasétáltató fára akasztott, megcsonkított kutyatetemet talált Kevermesen. A riportból az is kiderül: a kutyasétáltató nő fotókat készített, amiket kiposztolt az egyik közösségi oldalra - így értesült a brutálisan kivégzett kutya, Chuky gazdája arról, hogy kedvence már nem tér vissza hozzá. Akkor már több mint egy hete kereste.

Bauerné Pál Zsuzsanna önkéntes állatvédő a Tényeknek úgy fogalmazott az esett kapcsán:Ezt nem lehet annyiba hagyni, hogy egy kutyát összeverünk és fölakasztjuk az erdőbe, mert ott úgyse találja meg senki.

Az adásban összegezték mindazt, amit Chuky ismerői az eb kapcsán felidéztek:

Emberszerető, játékos, barátságos kutya volt Chuky.Gazdája június 11-e óta várta haza Kevermesen. Minden nap kereste az eltűnt kutyáját, azonban végül valaki más találta meg. De már csak az állat tetemét. 

A helybéli nő éppen a bányatónál sétáltatta a kutyáját, amikor észrevette: megcsonkított, közepes testű kutya holtteste lóg egy fán. Az állatot valaki brutálisan kivégezte, összeverték, a lábát eltörték.

A kutya tetemére rábukkanó Bodó Ildikó a Tényeknek elmondta:
Mintha fel lett volna gyújtva, de nem, a vér volt rászáradva.A Tények felvételeiből kiderül: a fa ágán még mindig látszik a kötél nyoma.

A fűzőszerű kötél végét az elkövető egy téglához rögzítette.

A kivégzett kutyára rátaláló nő értesítette az állatvédőket, majd fotókat készített, és megosztotta az egyik közösségi oldalon. A kutya gazdája, Herédi László ekkor szembesült azzal, hogy kedvence többé már nem megy haza. A Tényeknek azt mondta:Soha nem ártott senkinek, úgyhogy nem is értem, hogyan érdemelhette ki ezt a sorsot.Az elkövető kapcsán mindehhez hozzátette: Addig nem fogok nyugodni, amíg meg nem találom, és ha megtalálom, az számára nem lesz valami jó következmény.A falu szélén és a helyszínhez közel térfigyelő kamerák vannak felszerelve, így valószínűleg a tettes is hamarosan előkerül.A Békés megyei rendőrség állatkínzás miatt indít büntetőeljárást.