Magyarország a világ tizenötödik legbiztonságosabb állama

PINTÉR Sándor; BALOGH János; ZSIGÓ Róbert
Baja, 2018. június 23. Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a XXIV. Országos Polgárőr Nap és VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle megnyitóján a bajai Petfői-szigeten 2018. június 23-án. Mögötte Balogh János rendőr vezérőrnagy, országos rendőrfőkapitány (b2) és Zsigó Róbert élelemiszerbiztonságért felelős államtitkár (b3). MTI Fotó: Sóki Tamás
Vágólapra másolva!
A polgárőrség munkája nélkül nem lehetne Magyarország a világ tizenötödik legbiztonságosabb országa – közölte Pintér Sándor belügyminiszter a XXIV. Országos Polgárőr Nap és a VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle megnyitóünnepségén Baján.
Vágólapra másolva!

Pintér Sándor belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes kiemelte: a polgárőrség nagyban hozzájárul a kiváló hazai közrend és közbiztonság megteremtéséhez és fenntartásához.

A polgárőrök az elsők között voltak, akik felismerték a migrációban rejlő veszélyeket és rögtön reagáltak is rá.

Járőrszolgálatot szerveztek, segítették a határon szolgálatot teljesítő rendőröket és katonákat, majd megalakították a határőrtagozatot - tette hozzá a miniszter.

Pintér Sándor belügyminiszter beszédet mond a XXIV. Országos Polgárőr Nap és VII. Országos Polgárőr Lovas Szemle megnyitóján a bajai Petfői-szigeten. Forrás: MTI/Sóki Tamás

A motorostagozat együttműködése a közlekedésrendészettel pedig új szintre emeli a polgárőrök és a rendőrség munkáját.

A belügyminiszter beszélt arról is, hogy

Azt mondta, jól választottak, mert a fiatalokat egyre több veszély fenyegeti, majd azt kérte, hogy segítség a családtagok a polgárőröket a közösség érdekében végzett munkájukban, hiszen eredményességüknek a biztos családi háttér az alapja.

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke az ünnepségen arról beszélt, hogy

kétféle katasztrófa van: az egyiket az égiek, a természet okozza, a másikat a földiek, a politikusok.

A természeti katasztrófával sújtott területeken az elmúlt hónapokban kiválóan helytálltak a polgárőrök, a rendvédelmi szervek és közösségek.

Nehéz azonban helytállni a földiek okozta politikai katasztrófa esetén - tette hozzá.

- tudatta.

Zsigó Róbert élelmiszer-biztonságért felelős államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője köszöntőjében kiemelte,

Magyarország kormánya 2010 óta a lehetőségeihez mérten mindent megtett azért, hogy egyrészt a közbiztonság erősödjön,

másrészt, hogy az ennek érdekében dolgozókat megbecsülje.

Az, hogy a Bácskában élők is nyugodtan élhetik mindennapjaikat, a katasztrófavédelemnek, a rendőrségnek és a polgárőrségnek köszönhető - fűzte hozzá.

Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke hangsúlyozta, minden okuk megvan az ünneplésre, ugyanis stratégiai partnerük,

A mintegy 63 ezer polgárőr 2100 településen 9 millió közterületi szolgálati órával, több ezer rendezvény biztosításával és azokkal a speciális országos programokkal, amelyek a bűnmegelőzés egy-egy területét érintették, hozzájárult az országok kiegyensúlyozott közbiztonságához.

Polgárőrök százai, ezrei ott vannak az év minden napján, a nap minden órájában a közterületeken, a külterületeken és vigyázzák az emberek biztonságát és nyugalmát.

Ott vannak az ország határának védelménél, kiveszik a részüket az illegális migráció megállításában,

a lovas polgárőrök pedig egyre szervezettebben vesznek részt a határvédelem mellett a szántóföldi, mezei és erdei jogsértések megelőzésében is - hívta fel rá a figyelmet.

Továbbá azt mondta, a

A megnyitóünnepségen kétszáz fiatal tett polgárőri fogadalmat.