Szájer: Brüsszel nyolc éve támadja Magyarországot

Fidesz kongresszus 2015 Szájer József
Vágólapra másolva!
Szájer József fideszes európai parlamenti képviselő óriási eredménynek tartja, hogy Olaszország a sarkára állt, és véget vetett a tengerből kimentett bevándorlók befogadásának, amivel azt az üzenetet küldik az Afrikából és Ázsiából útra kelni akaróknak, hogy Európában vége a gazdasági bevándorlókat tárt karokkal váró politikának.
Vágólapra másolva!

A kormánypárti politikus a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában elmondta, Európában sorra kikerülnek a hatalomból azok a politikusok, akik a bevándorlás kérdésében nem hallják meg az emberek hangját. Kiemelte továbbá,

Brüsszel immár nyolc éve támadja rágalmakkal Magyarországot, a vádak elhangzása után pedig alkalmat sem adnak a védekezésre.

Példaként említette erre az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottsága (LIBE) szerdai ülését, ahol a Magyarországgal szembeni álláspontot fél órában fejthették ki a magyar jogállamiság helyzetéről szóló Sargentini-jelentés vitájában, míg a védekezésre alig 4-5 perc jutott.
Szájer József ezzel összefüggésben kijelentette,

a brüsszeli baloldali politikusok percenként hivatkoznak a jogállamiságra, miközben annak legelemibb feltételeit sem teljesítik,

tulajdonképpen diktátorokként viselkednek.

Szájer József Fotó: Marton Szilvia - Origo

A Sargentini-jelentés készítői például bejelentették, az európai jogon túli kérdéseket is vizsgálnak, noha az Európai Uniónak nincs felhatalmazása az olyan ügyek vizsgálatára, mint a nyugdíjak mértéke, a nők száma a politikában, vagy az oktatási kérdések. Szájer József szerint ezért ezekre alapozva nem is lehet szankcionálni Magyarországot, ami pedig ezek nélkül marad, az vagy „nyílt hazugság”, vagy olyan lezárt ügyek, mint a média és a bírók helyzete.

A kormánypárti politikus szerint

Egyértelmű felhatalmazás

A Fidesz-KDNP egyértelmű felhatalmazást kapott az ország védelmére a választáson, népszavazáson és nemzeti konzultációkon az ország védelmére, arra, hogy Magyarország ne legyen bevándorlóország - fejtette ki, majd hozzátette, a „magukat civilnek mondó világraszóló szervezetek” és a bevándorlást pártoló országok ezért akarják félresöpörni Magyarországot.

Szájer József szerint ugyanakkor ez nem fog könnyen menni, mert ma már az Európai Unióban is gyarapszik azoknak a száma, akik Magyarország mellett vannak a bevándorlás kérdésében.