Harci kutya marcangolta szét egy nő kezét

2018.06.25. 11:45

Saját kutyáját akarta megvédeni az a tököli nő, akire rátámadt egy staffordshire terrier. A karjába és a csuklójába tizenegyszer harapott bele a megvadult állat, a kutyájának pedig eltört a bal hátsó lába - írja a Blikk.

Megrázó történetet mesélt egy tököli nő, miután rátámadt egy harci kutya.

Az ABC melletti utcából ugatva rohant felénk egy nagyobb testű kutya. Már nem volt időm megelőzni a bajt: mire felkaptam volna az ölembe a kutyámat, már késő volt: a másik eb elkapta Bonit, és harapni kezdte, ahol csak érte- mesélte a nő a Blikknek, majd hozzátette, hogy egyből megpróbálta szétszedni a kutyákat és segítségért kiáltozott.

Nem gondoltam arra, milyen következményei lehetnek annak, ha a két kutya közé nyúlok. Belegondolni sem merek, mi történhetett volna, ha senki nem hallja meg a segélykiáltásomat- mondta a lapnak a nő, aki egyre jelentősebb problémának érzi az utcán kóborló, kertből kiszabadult kutyákat.

A nő kiáltozásait meghallották, többen a segítségére siettek, az egyik férfi vascsővel ütötte az állat fejét. Végül hideg vizet öntöttek a kutyára, ezért engedte el a nő kutyáját. A helyiek hívták a rendőröket, akik megtalálták a kutya gazdáját.

A rendőrség feljelentéskiegészítés keretében vizsgálja az eset körülményeit. Ha bebizonyosodik, hogy a kutya súlyos sérüléseket okozott,

annak gazdája ellen büntetőeljárás indul gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt.

Ha a kutya általi harapások könnyű sérülést okoztak, akkor a rendőrség szabálysértési eljárást kezdeményez az eb gazdájával szemben

- mondta a lapnak András Tamás, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, aki elmondta, hogy a kórházi szakvélemény beszerzése is folyamatba van.