Nyakig benne van a baloldal a Soros-jelentésben

EP képviselő
Judith Sargentini
Vágólapra másolva!
A Sargentini-jelentés egyetlen célja nyomást gyakorolni a bevándorlásellenes Magyarországra - mondta Hídvéghi Balázs. A Fidesz szóvivője szerint a dokumentum elkészítésében a magyar baloldal is nyakig benne volt. 
Vágólapra másolva!

Szégyen, hogy a magyar baloldal ismét részt vett egy Magyarország elleni támadásban, a magyar baloldal is nyakig benne van a Soros-jelentés elkészítésében- jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hangsúlyozta, az általa "Soros-jelentésként" említett dokumentum egyetlen célja nyomást gyakorolni a bevándorlásellenes Magyarországra.

A magyar baloldal mindig ezt teszi: hátba támadja Magyarországot Brüsszelben, másokkal együttműködve - fogalmazott, utalva arra, hogy két európai parlamenti képviselő,

Niedermüller Péter (DK) és Ujhelyi István (MSZP) is nyújtott be javaslatokat a jelentéshez.

Ezzel, tette hozzá, azokkal működik együtt a baloldal, „akiknek célja migránsokkal betelepíteni Európát, és akik hazánkból is habozás nélkül bevándorlóországot csinálnának”. Mint mondta, ha a nemzeti kormány helyett a baloldal tárgyalna most az Európai Unió központjában, "akkor elmondhatjuk, hogy már rég végrehajtották volna a betelepítési kvótákat, és már rég együttműködnének a bevándorláspárti brüsszeli politikusokkal":

Hétfőn nagy többséggel fogadta el a jogállamiság magyarországi helyzetéről szóló különjelentést az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE), e szerint az országban fennáll a veszélye az uniós értékek súlyos és módszeres megsértésének, így indokolt az alapszerződés hetes cikke szerinti eljárás megindítása. Orbán Viktor miniszterelnök "Soros-jelentésnek" minősítette a dokumentumot, amelynek célja – mint hangsúlyozta – a nyomásgyakorlás.