A jó pedagógus szereti a gyerekeket, szakmájában magas színvonalon van, és megérti a diákokat

Magyarország Kedvenc Tanára 2018
Magyarország Kedvenc Tanára 2018
Vágólapra másolva!
A Magyarország Kedvenc Tanára 2018 elnevezésű verseny a PontVelem szervezésében, valamint az EMOS támogatásával valósult meg, és amellett, hogy kiemelkedő érdeklődéssel zárult, számos pedagógus munkáját ismerte el. A versenyt 1884 szavazattal Mansáné M. Mária, a Csorvási Gulyás Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanára nyerte.
Vágólapra másolva!

Június 16-án zárult a verseny, mit érzett, amikor megtudta, hogy Ön nyert?

Engem a lányom nevezett be, így engem is meglepett, hogy a versenyzők között vagyok. Csorváson nagyon szorgos csapat van, akik segítik egymást a hasonló versenyekben. A verseny főszervezője hívott fel személyesen, tőle tudtam meg hogy nyertem, nagyon boldog voltam.

Mit jelent Ön számára a győzelem?

Felemelő érzés, nem is tudok szavakat találni erre. Pedagógusként nagyon megtisztelő, hogy engem választottak. Fizika-technika szakos tanár vagyok, informatikus-könyvtáros. Csorváson kezdtem tanítani, és immár huszonötödik éve vagyok első a munkahelyemen. Jelenleg hatodikos osztályfőnök vagyok.

Fenomenális élmény volt.

Közel 2000 szavazattal nyerte meg a versenyt. Hogy látja, kik voltak a szavazók?

Ahogy néztem, gyerekek, támogatók, szülők és kollegák is szavaztak, az ő szorgos szervezésüknek köszönhetem a győzelmet.

Ezek szerint nagyon összetartó a csorvási iskolát körülvevő közeg.

Nem is csupán az iskolánk köre, hanem működik nálunk egy „Játsszunk együtt Csorvásért" elnevezésű csoport. Az admin-hölgy nagyon ügyesen tudja ezeket a versenyeket koordinálni, így egy elég összetartó csapatunk van, akik az arra érdemes jelöltet támogatják.

Hogyan határozná meg, ki a jó pedagógus?

A jó pedagógus szereti a gyerekeket, a szakmájában magas színvonalon van, megérti a diákokat.

Én személy szerint minden lehetőséget megadok a javításra, ezért a gyerekek nagyon hálásak, hiszen a fizika egy nehéz tantárgy. Bárki, bármikor javíthat – nyilván témazárót nem. Osztályfőnökként meghallgatom őket, programokon veszünk részt, valamint az órák hangulata is olyanok, hogy szeretik a gyerekek.

Mansáné M. Mária a Csorvási Gulyás Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Iskola fizika-technika szakos tanára és informatikus-könyvtárosa. 2018-ban Magyarország Kedvenc Tanára Forrás: @Koloh Judit/@Koloh Judit

Hogy látja, milyenek a mai diákok?

A mai diákok már a Z generációhoz tartoznak, és az informatikában nagyon jártasak így nagyon tájékozottak. Ezeket a lehetőségeket ki kell tudni használni, azokat az utakat is be kell vonni a tanításba, ahol ők információt tudnak szerezni. A két lányom is ehhez a generációhoz tartozik, tehát anyaként is közel állok az említett generációhoz. Nagyon érdeklődőek, de

A Csorvási Gulyás Mihály Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tagja a PontVelem Okos Program iskolahálózatának. Milyen mértékig vesznek részt a kezdeményezésekben?

Nagyon hasznosnak tartom magát a programot, a gyerekek nagyon szorgosan gyűjtik például az elemeket, ezáltal a pontokat is, amelyeket különböző tárgyakra cserélhetnek be. Inkább az alsós gyerekek körében jellemző az aktivitás, de a felsős diákok közül is sokan csatlakoznak a programhoz. A mi iskolánk a többi programot kevéssé használja még, de a

GyűjtsVelem programban az elektronikai hulladékcikkek gyűjtésében jeleskedünk.

Ismerjük a BankVelem pénzügyi oktató és a Segíts Velem karitatív programot, talán jövőre ezekben is aktívabbak leszünk.

Mit tanácsol a jövő Kedvenc Tanárainak, és az őket támogatóknak?

Diákoknak és szülőknek egyaránt javaslom a nevezést, mert minden kiváló pedagógusnak meg kéne érezni ezt az elismerést. Mindenkit biztatok, nevezze kedvenc tanárát, és szervezze meg a támogatást, mert a jelölés önmagában jó érzés, elsőnek lenni pedig megtisztelő és fenomenális egyben.

További információkat, és a helyezettek névsorát itt találja.