Moss kezet! - kampányt indítanak a fertőzések megelőzésére

Semmelweis
A magyar orvos felfedezése nyomán vált általánossá az egészségügyben a kötelező és alapos fertőtlenítő kézmosás
Vágólapra másolva!
"Moss kezet!" jelszóval kampányt indít a fertőzések megelőzésére az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága.
Vágólapra másolva!

A kampány, amelyben a kézmosás fontosságát hirdetik, július 1-jén kezdődik és a hónap közepéig tart. Elsősorban a kórházi és egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések megelőzésére szeretnék felhívni a figyelmet.

- írta az Emmi a közleményében.

Moss kezet! - ezzel csökkenthetők a fertőzések Forrás: ThoughtCo

Azt is kiemelték, hogy Nagy Anikó egészségügyért felelős államtitkár hivatalba lépése óta az egyik fontos céljának tekinti, hogy minden kórházban kiemelt betegbiztonsági kérdés legyen a fertőzések megelőzése. Hamarosan elkészül az országos módszertani, cselekvési és felügyeleti rendszer - ennek kialakításában hazai szakemberek is részt vesznek.

"Kovács Attila országos tisztifőorvos a kormány szándékait szem előtt tartva kiemelt figyelmet fordít az ezzel kapcsolatos feladatok magas színvonalú szakmai támogatására, illetve arra, hogy az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzések tovább csökkenjenek

A kézmosás fontosságát hangsúlyozó kampányt az államtitkárság a Jobbulást! Alapítvánnyal együttműködésben, a JCDecaux vállalat támogatásával valósítja meg. A cég ezúttal száz citylight felületet ajánlott fel a fertőzésmegelőzéssel kapcsolatos figyelemfelhívásra - közölte az Emmi egészségügyért felelős államtitkársága.