Orbán Viktor: Nem kötünk megállapodást Németországgal

KURZ, Sebastian; Orbán Viktor
Bécs, 2018. január 30. Sebastian Kurz osztrák kancellár (j) fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt a bécsi kancellárián 2017. január 30-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Semmilyen kétoldalú megállapodást nem köt Németországgal Magyarország addig, amíg Ausztria és Németország között nem születik megállapodás - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Sebastian Kurznak, akivel kedd este egyeztetett.
Vágólapra másolva!

Magyarország semmilyen kétoldalú megállapodást nem köt Németországgal addig, amíg Ausztria és Németország között nem születik megállapodás - ebben egyezett meg Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és Sebastian Kurz osztrák kancellár kedd esti telefonos tárgyalásukon. Orbán Viktor erről csütörtökön tájékoztatja Angela Merkel német kancellárt is berlini találkozójukon.

Orbán Viktor azt mondta Sebastian Kurz osztrák kancellárnak, hogy Magyarország nem fogad be migránsokat Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Változatlan magyar álláspont

Orbán Viktor emellett tájékoztatta az osztrák kancellárt, hogy

Magyarország álláspontja 2015 óta változatlan a migrációs kérdésben.

Nincs olyan menedékkérő, aki elsőként Magyarországon lépett be Európa területére, hiszen a migránsok szárazföldi bevándorlási útvonala, a balkáni útvonal Görögországon és Bulgárián keresztül vezet, de főleg Görögország területén keresztül érkeztek a kontinensre az illegális bevándorlók - mondta el a kormányfő Sebastian Kurznak.

Orbán Viktor csütörtökön tárgyal Angela Merkellel, előtte pedig Horst Seehofer német belügyminiszterrel és Wolfgang Schäuble-val, a Bundestag elnökével találkozik.