Rengeteg pénzt ad az EU a 3-as metró felújítására

hármas metró
metró 3-as
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió a kohéziós alapból 473,4 millió eurót (csaknem 154 milliárd forintot) fordít a magyar főváros 3-as metróvonalának teljes felújítására - közölte az Európai Bizottság.
Vágólapra másolva!

Corina Cretu regionális politikáért felelős román biztos a bejelentéskor elmondta, a kohéziós politika keretében nyújtott támogatásnak köszönhetően a vonalon utazó naponta több mint félmillió utas,

Budapest lakói és "a gyönyörű magyar fővárosba látogató turisták" jobb szolgáltatásokban részesülhetnek,

korszerű és gyorsabb metróval utazhatnak a jövőben.

154 milliárd forinttal támogatja a 3-as metró felújítását Brüsszel Forrás: Csudai Sándor - Origo

A támogatásból a pályák és a sínrögzítőelemek cseréjére is sor kerül a gyorsabb és biztonságosabb utazás érdekében. A vonalon található mind a húsz állomást és a teljes világítási rendszert felújítják, hogy kellemesebb legyen a várost átszelő utazás - közölte. "A támogatás konkrét példája annak, hogy az EU gondot fordít a polgárok jóllétére.

Különösen örülök annak, hogy az uniós finanszírozás hozzá fog járulni a teljes vonal akadálymentesítéséhez"

- fogalmazott.

A Duna Pest felőli oldalán, a folyóval csaknem párhuzamosan futó 3-as metróvonal 17 kilométer hosszan köti össze Budapest északi részét a város déli részével. A folyamatban lévő és várhatóan 2021-re elkészülő munkálatok növelni fogják a vonal kapacitását, és naponta 13 ezer további utas számára fogják lehetővé tenni, hogy autó helyett metróval közlekedjenek - tette hozzá.