Megvan a nap leggyomorforgatóbb bűncselekménye - Mutatjuk

Vágólapra másolva!
Csalás miatt emeltek vádat hét ember ellen, akik több mint 350 embert csaptak be azzal, hogy termékbemutatókon orvosnak adták ki magukat, és áron felül adtak el gyógyászati segédeszközöket. Volt, akit egymillió forinttal csaptak be.
Vágólapra másolva!

A banda egyik tagja 2015-ben alapított egy céget, amely termékbemutatók szervezésével foglalkozott. A férfi a cég tatai irodájában call centert működtetett, az ott dolgozóknak pedig egy olyan szoftvert adott, amely a lehetséges vevők adatbázisát tartalmazta.

A telefonos meghívó ultrahangos ízületi állapotfelmérésre szólt.

A termékbemutatókat az ország különböző pontjain, éttermekben, szállodákban, művelődési házakban tartották, és azokra

főleg idős, különböző betegségekkel küzdő embereket hívtak meg.

150 termékbemutatót, összesen 369 embert csaptak be.

A vádirat szerint a férfi társai a bemutatókon orvosoknak, mentősöknek adták ki magukat, és hőkamerával és vérnyomásmérővel mímelt egészségügyi állapotfelmérést végeztek, amelynek állítólagos leletéből rendszerint lesújtó eredményt közöltek.

Ha valaki nem tudta kifizetni az adott terméket, részletfizetést ajánlottak, és kölcsönt szereztek neki, de volt, hogy hazáig vagy a bankautomatáig is elkísérték a pénzért.

A vevők pár ezer forinttól egymillió forintig terjedő összegeket fizettek ki nekik, amelyeket sok esetben meg sem kaptak, vagy amelyek nem fejtették ki az ígért hatást.

A banda tagjai ellen csalás miatt emeltek vádat.