Európai Körözöttek Világkupája a rendőrség új kampánya

Hollósi Zoltán, körözés
Hollósi Zoltán
Vágólapra másolva!
Az EUROPOL és az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) a tagországok rendőrségeinek bevonásával 2018 nyarán egy új, tematikus körözési kampányt indított. A tagországok legkeresettebb bűnözőit az Európai Körözési Toplista weboldalán ezúttal egy labdarúgó-matricagyűjtő füzetekhez hasonló képen szerepeltetik. A magyar rendőrség most Hollósi Zoltánt keresi, nemzetközi elfogatóparancs alapján.
Vágólapra másolva!

A magyar rendőrség az EUROPOL-kampányban Hollósi Zoltánt körözi kábítószer-kereskedelem és közokirat-hamisítás miatt. A 36 éves férfi még 2015 februárjában Ukrajnában elintézte azt, hogy halottá nyilvánítsák, majd Magyarországra már hamis papírokkal jött vissza, és szlovén állampolgárként élt tovább.

Hollósi Zoltán Forrás: Police.hu

Hollósi Zoltán társaival Győr-Moson-Sopron megyében egy marihuánaültetvényt alakított ki és üzemeltetett. A férfi 2015 májusában eltűnt, azóta is ismeretlen álnéven, illegalitásban él. A magyar rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki ellene.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a képen látható férfi jelenlegi tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, azonnal értesítse őket!

A nemzetközi kampányhoz idén egy nyereményjáték is kapcsolódik.

A játék során a 25 Európa-szerte körözött személy fényképe focijátékosokhoz hasonló kártyán szerepel, a játékhoz szükséges kódokat pedig Twitter-oldalán teszi közzé a rendőrség.

A főnyeremény egy kétnapos hágai utazás, és egy VIP látogatás az EUROPOL-nál.

A játék és a sorsolás részleteiről ide kattintva további részleteket tudhat meg.