Bajkai: Az építő jellegű ellenzéki javaslatokat megfontoljuk

2018.07.12. 11:27

Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt a zenéről, a Törvényalkotási Bizottságban végzett munkájáról. 

A képviselő munkája mellett a Budapesti Filharmóniai Társaságot működtető alapítvány kuratóriumát vezeti, ebben a minőségében a nemzeti hangversenykultúra felvirágoztatásáért dolgozik a továbbiakban is. A Budapesti Filharmóniai Társaság zenészei alapvetően az Opera zenekarából állnak, a társaságnak még nincs állandó zenekara, bár ezt nagyon szeretnék megvalósítani. A zenészek számára mindkét helyen jelen lenni, ez komoly rangot jelent, hiszen mindkét zenekarnak komoly híre és múltja is van.

Bajkai István, aki országgyűlési képviselőként a törvényalkotási bizottság alelnöke, hozzátette, a bizottsági munkában azért más zene szól, mint a koncertteremben, annyiban van hasonlóság, hogy mindkét helyen fontos a harmónia, a bizottsági üléseken elsősorban a jogszabályok harmonizációját tartják szem előtt. A törvényalkotási bizottságban is vannak ellenzéki tagok, nekik is van joguk törvénymódosításokkal élni, amit rendszeresen meg is tesznek, hiszen ez – tette hozzá a politikus, a parlamentarizmus alapja is. A képviselő szerint a valóban építő jellegű ellenzéki javaslatokat a kormánypárti többség mindig megfontolja.

A teljes beszélgetést itt olvashatják