Péntektől már Óbudán sem lehet sörbiciklizni

2018.07.12. 13:53

Az elmúlt hónapokban több belvárosi kerület is kitiltotta a területéről a beer bike-okat. Mivel az üzemeltetők új helyet kerestek a sörbicikliknek, ezért most egy újabb kerület lépett. A III. kerületben sokat panaszkodtak a beer bike-ot hajtó emberek ordenáré viselkedésére.

Újabb kerület tiltja be a sörbicikliket. Ezúttal az óbudai képviselő-testület döntött úgy, hogy

nem lehet a beer bike-okakat a III. kerületben használni.

A képviselők a rendkívüli ülésen egyhangúlag támogatták Bús Balázs polgármester előterjesztését a beer bike-ok kitiltására.

Ez azt jelenti, hogy péntektől már hatályos a közösségi együttélés szabályairól szóló rendeletnek ez a része.

A rendelet kiegészítését azzal indokolták, hogy az elmúlt napokban több bejelentés érkezett a polgármesteri hivatalhoz és a polgármesterhez arról, hogy a kerülethez tartozó Hajógyári-szigeten (Óbudai-szigeten) hirtelen tucatjával jelentek meg ordenáré viselkedést tanúsító sörbiciklisek.

Bús Balázs előterjesztésében emlékezetett arra, hogy miután több belvárosi kerületből már kitiltották a sörbiciklizést, a szervezők új helyszíneket keresnek.

Júniusban az V. kerület lépett,  ott tilos a segway, az elektromos kerékpár, az elektromos roller, az elektromos gördeszka, a hoverboard, a beerbike és a riksa használataForrás: MTI/Balogh Zoltán

A panaszok a játszóterekről, a Hajógyári szigeten táborozó gyermekek szüleitől, a sport szervezetektől és szabadidejüket ott töltő idősebbektől érkeztek. Ha nem lépünk időben, a jelenség a Római-parton és a kerület más pihenő pontjain is felbukkanhatott volna - indokolta előterjesztését a polgármester.

Óbuda-Békásmegyer önkormányzatának rendelete értelmében péntektől 50 ezer forint helyszíni bírsággal büntethetők a sörbiciklizők, illetve azok a kölcsönzők, bérbeadók, amelyek nem tájékoztatták előzetesen a szolgáltatást igénybe vevőket a tilalomról.