Fidesz: A szocialisták véreztették ki az egészségügyet

Vágólapra másolva!
A Fidesz szerint hiteltelenek a szocialisták egészségügyet érintő költségvetési javaslatai, mert amikor kormányon voltak, „kivéreztették” a szektort.
Vágólapra másolva!

A Fidesz arra reagált, hogy Korózs Lajos MSZP-s országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján kifogásolta, hogy az Országgyűlés kormánypárti többsége elutasította a szocialisták egészségügy-segítését célzó költségvetési módosító csomagját.

A Fidesz azt írta közleményében, hogy

a szocialisták leépítették a betegellátást,

600 milliárdot vontak ki az ágazatból, egymás után zárták be és adósították el a kórházakat és egészségügyi dolgozók ezreit küldték el, vagy megalázóan alacsony bérért dolgoztatták őket.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP 2010 óta pótolja az egészségügytől elvett pénzeket, több mint 500 milliárdos vidéki kórházfejlesztést hajtott végre, és elindította Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztési programját.

Az elmúlt két évben 207 ezer forinttal emeltük a szakorvosok bérét, emellett 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal emeljük az egészségügyi szakdolgozók bérét – sorolta a kormánypárt, hozzátéve, hogy 2019-ben 647 milliárd forinttal több jut egészségügyre, mint a baloldal által utoljára benyújtott 2010-es költségvetésben.