100 millió forintos óvadékért kerülhet le a nyomkövető Gyárfás Tamásról

Gyárfás Tamás tárgyalása, Fenyő János, 2018.04.20.
Vágólapra másolva!
Magyarországon eddig példátlan összegű óvadékért, 100 millió forintért cserébe kerülhet le a nyomkövető Gyárfás Tamásról, ha a bíróság döntése jogerős lesz – hangzott el az M1 aktuális csatorna Híradójában.
Vágólapra másolva!

Gyárfás Tamás korábbi magyar úszószövetségi elnök, a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA végrehajtó bizottságának tagja, médiavállalkozó ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság áprilisban rendelt el nyomkövető eszközzel ellenőrzött lakhelyelhagyási tilalmat.

A kényszerintézkedést a Fenyő János médiavállalkozó ellen 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében rendelték el.

Gyárfás Tamás akkor azt mondta, hogy semmi köze Fenyő János meggyilkolásához.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Mint a szerda esti híradásban elhangzott, Gyárfás Tamás elérkezettnek látta az időt arra, hogy a bíróság enyhítsen a számára előírt fogvatartási szabályokon, és óvadékot ajánlott fel, amelyet a bíróság elfogadott.

Az óvadék összegét a bíróság 100 millió forintban határozta meg.

Ha a döntés jogerőssé válik és Gyárfás Tamás befizeti a pénzt, akkor lekerül róla a nyomkövető, és akár külföldre is utazhat.

Az ügyészség fellebbezett a bíróság döntése ellen. Az ügyben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll. A Fővárosi Főügyészség álláspontja szerint a kényszerintézkedés korábbi elrendelésekor már figyelembe vett körülmények az azóta eltelt időben sem változtak, így

a magatartási szabályok enyhítése még óvadék alkalmazása mellett sem indokolt

– nyilatkozta Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője a Híradónak.