Hadházy Ákos embere kifakadt a Facebookon az LMP-ből való kizárása miatt

Vágólapra másolva!
Kassai Dánielt azért zárták ki, mert az április 8-i választást megelőzően visszalépett a szocialista Kunhalmi Ágnes javára. Közösségi oldalán koncepciós eljárásokról beszél, pedig a párt több döntéshozó szerve kimondta, nincs együttműködés más ellenzéki pártokkal. Most már nyíltan Hadházy Ákossal, az LMP egykori korrupciókutatójával mozog.
Vágólapra másolva!

Megírtuk, hogy az LMP etikai bizottsága első osztályú lendülettel ítélte el a párt vezető politikusait. Nem úszta meg a büntetést Szél Bernadett társelnök, Ungár Péter parlamenti képviselő, akiket egyaránt három évre tiltott el minden párttisztség viselésétől. A döntéshozó szerv szerint erre azért volt szükség, mert a választási kampányban szembementek a kongresszus és a politikai tanács döntésével, és mindenféle felhatalmazás nélkül egyeztettek az ellenzéki pártok vezetőivel az együttműködésről, a jelöltek egymás javára való visszaléptetéséről. Schmuck Erzsébet valamivel jobban járt, megúszta kétéves eltiltással. Az ítélet furcsasága egyértelműen az volt, hogy Szél a súlyos szankció ellenére maradhat az LMP társelnöke.

A legrosszabbul viszont egyértelműen Kassai Dániel, az LMP budapesti jelöltje járt, aki a körzetben visszalépett Kunhalmi Ágnes szocialista politikus javára. Kassai nem hagyta szó nélkül a mai történéseket, közösségi oldalán reagált a történtekre.

„Mint, ahogy már sokan hallottátok, fegyelmi eljárások sokasága zajlik az LMP-ben, amiket korábban koncepciós eljárásoknak neveztem, mivel előre sejthető volt ezeknek az eljárásoknak az eredménye” – írja a csalódott politikus. Elárulta, hogy azért várta meg az ítéletet, mert látni szerette volna, ahogy „az LMP kiállítja saját magáról a bizonyítványát”. Hozzátette, hogy kizárása ellenére továbbra is mindent meg fog tenni a magyar emberek képviseletéért, nem egyértelmű, hogy itt arra gondolt-e, hogy nem mérettette meg magát a választáson, hanem inkább visszalépett Kunhalmi Ágnes javára. Mindenestre az kiderült bejegyzéséből, hogy tegnap elkezdte a munkát, Hadházy Ákossal kezdeményeztek népszavazást.

Kassait Hadházy Ákos emberének tartják a párton belül, mindketten egyértelműen a többi balliberális párttal való együttműködést támogatták az április 8-i választást megelőzően.

Ez a párton belüli irányzat egyértelműen a kisebbséget jelenti az LMP-n belül, és a dolgok jelenlegi állása szerint erősen kiszorulóban vannak az ide köthető politikusok. Ezen a ponton érdemes felidézni az LMP blogjának egyik vezércikkét, amiben finoman arra utaltak, hogy a pártot ért médiatámadás mögött Hadházy Ákos és köre állhat. A Reflektor annak kapcsán írt erről, hogy az elmúlt időszakban rendszeresen jelentek meg belső információk a sajtóban.