Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

Vágólapra másolva!
A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára azt mondta, az ENSZ globális migrációs csomagja nem az európai emberek, hanem a kibocsátó országok érdekeit képviseli.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel azt mondta, korábban is felmerült, hogy Magyarország kilép a dokumentumról folyó tárgyalásokból, de akkor az a döntés született, hogy csak résztvevőként lehet megjeleníteni a magyar szempontokat, érveket.

– mondta.

Az M1 csatorna műsorában az államtitkár azt mondta, Magyarország számára elfogadhatatlan, hogy alapvető emberi jognak tekintsék a migrációt, és emberek a fél világon, köztük biztonságos országokon keresztülvándorolva dönthessék el, hol akarnak letelepedni, akárcsak az, hogy a dokumentum kötelező nemzetközi normává váljon.

A Stop Soros törvénycsomag miatt Magyarország ellen indított uniós kötelezettségszegési eljárásról szólva Menczer Tamás azt mondta, Brüsszel az európai emberekkel szemben sokkal inkább a migránsok és Soros György érdekeit képviseli.