Szél Bernadett visszavonult, hogy gondolkodjon, a net támadásba lendült

Demeter Márta; Szél Bernadett
Budapest, 2017. december 12. Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje (j) sajtótájékoztatót tart az Országház előtti Kossuth Lajos téren 2017. december 12-én. Mellette Demeter Márta, a párt országgyűlési képviselője. MTI Fotó: Mónus Márton
Vágólapra másolva!
„A jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom" – írta az Azonnali.hu-nak megküldött közleményében a politikus. Az írást nehéz másképp értelmezni, minthogy Szél a lemondását fontolgatja. Facebook-követői segítettek neki a döntésben, miután kirakta a hírt közösségi oldalára: finoman szólva sem marasztalták.
Vágólapra másolva!

Megírtuk, hogy a mai nap nyertese az LMP etikai bizottsága, vesztesei pedig a párt vezető arcai, többek között Szél Bernadett, Ungár Péter és Schmuck Erzsébet. A rég nem látott politikai tisztogatás keretében három évre eltiltották a párttisztségek viselésétől a párt női társelnökét. Szél a történtek után eljutatott egy közleményt a pártmédiához, amelyben jövőbeni terveit ecsetelgette.

„A jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom" – írja Szél Bernadett az Azonnali.hu-nak. A politikus azt állítja, csak az előző éjjel kapta meg az LMP etikai bizottságának döntését, és maga is még értelmezni próbálja annak tartalmát. Hozzátette, hogy időre van szüksége, hogy a megfelelő döntést meg tudja hozni.

A közleményt nehéz másképp értelmezni, minthogy a politikus a lemondását fontolgatja. Ezután két lehetőség áll Szél előtt: a hezitálás, amivel marad a párt társelnöke, azonban ez politikailag erősen támadható lenne, vagy lemond, amivel rendesen meggyengülnének a pártbeli pozíciói.

Feltehetően a politikus egyfajta gesztusnak szánta bejelentését, azonban Facebook-követői nem igazán fogadták ezt el. Szél kirakta a hírt közösségi oldalára, ami finoman szólva sem talált pozitív fogadtatásra. Az ismeretlen hozzászólók mindent a nyakába varrtak: az LMP választási vereségét, a párt jelenlegi állapotát, és gyakorlatilag minden negatív dolgot, ami a párttal történt az elmúlt időszakban.

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook

Forrás: Facebook