Torlódás várható több határátkelőknél is a hetvégén

2018.07.19. 09:40

Torlódás várható a következő napokban a Csongrád megyei határátkelőhelyeken, elsősorban Röszkén és Csanádpalotán. Szabó Szilvia a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, az előző hétvégén az átkelőket több mint 342 ezer utazó használta.

A francia, az osztrák és a német tartományok többségében a szabadságolási időszak elkezdődött, ezért a hazainduló főként román, bolgár, szerb, koszovói és albán vendégmunkások, valamint a tengerpartra tartó turisták miatt a kilépő irányban kell torlódásra számítani – mondta a szóvivő.

Torlódások esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni.

Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Hosszított nyitvatartással, 7 és 22 óra között várja az utazókat a röszkei közúti átkelőhely július 31-éig. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a folyamatosan üzemelő kiszombori vagy battonyai határátkelőt is.

A határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség honlapján, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével is lehet tájékozódni.