Újabb letartóztatás a parndorfi halálkamion ügyével kapcsolatban

Parndorf, Ausztria, halálkamion, embercsempészet, A4-es autópálya autópálya EGYÉB TÁRGY Foglalkozás FOTÓ ÁLTALÁNOS helyszínelés kordon KÖZLEKEDÉSI ESZKÖZ KÖZLEKEDÉSI LÉTESÍTMÉNY nyomozó ÖLTÖZÉK rendőr SZEMÉLY TÁRGY teherautó védőöltözék védőruha Parndorf,
Parndorf, 2015. augusztus 27. Védőruhába öltözött helyszínelők vizsgálnak egy teherautót az A4-es autópályán Pandorf közelében 2015. augusztus 27-én. A járműben menekültek holttestére bukkantak, egyes sajtóértesülések szerint akár az ötvenet is elérheti a halottak száma. A halott menekültekkel teli teherautónak ugyan magyar rendszáma volt, de a kocsin az észak-szlovákiai Zsolna mellett működő Hyza húsüzem logója, valamint több szlovák nyelvű reklámfelirat látható. (MTI/EPA/Roland Schlager)
Vágólapra másolva!
A rendőrök a parndorfi ügytől elkülönített, de azzal összefüggésben fogtak el egy 39 éves bolgár férfit. A férfi ellen nemzetközi és európai elfogatóparancsot adtak ki korábban. Néhány napja fogták el a bolgár rendőrök, és adták át a magyaroknak kedden. Az úgynevezett parndorfi ügyben egy bűnbanda 71 embert zsúfolt be egy szellőzés nélküli kamionba. Egyikük sem élte túl az utazást. A sofőr, amikor rájött, hogy a raktérben mi történik, egész egyszerűen magukra hagyta az út szélén a kamionban a holttesteket.
Vágólapra másolva!

A férfi ellen a vád többek között

csempészett személyek sanyargatásával, üzletszerűen elkövetett embercsempészet lehet, ezért is hallgatták ki.

A megalapozott gyanú szerint 2015. július elejétől 2015. augusztus közepéig

a bűnszervezet tagjaként embercsempész sofőröket toborzott, aztán azokat, akik beléptek, Magyarországra hozta. Legalább hat embert szervezett be.

A 71 migráns halálát eredményező útban nem vett részt.

Parndorf, 2015. augusztus 27. Védőruhába öltözött helyszínelők vizsgálnak egy teherautót az A4-es autópályán Parndorf közelében 2015. augusztus 27-én. A járműben menekültek holttestére bukkantak, egyes sajtóértesülések szerint akár az ötvenet is elérheti a halottak száma. A halott menekültekkel teli teherautónak ugyan magyar rendszáma volt, de a kocsin az észak-szlovákiai Zsolna mellett működő Hyza húsüzem logója, valamint több szlovák nyelvű reklámfelirat látható. (MTI/EPA/Roland Schlager) Forrás: MTI/EPA/APA/Roland Schlager

Ezenkívül előfutóként is dolgozott, vagyis az is a feladatai közé tartozott, hogy egy-egy konvoj előtt haladt, és ha rendőröket látott, azonnal hívta a társait.

Forrás: MTI/Ujvári Sándor

Az úgynevezett parndorfi halálkamion ügyében a magyar bíróság már korábban meghozta elsőfokú ítéletét, 25 évet kapott az a négy embercsempész, akik közvetlenül felelősek a 71 migráns haláláért.