Kárpátaljai Erzsébet-táborozókat köszöntöttek az Országházban

Vágólapra másolva!
Kárpátaljai magyarokat köszöntött az Országházban az Emberi Erőforrások Minisztériumának a Kárpát-medence magyar oktatásának fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára pénteken. A gyermekek vasárnaptól a zánkai Erzsébet-táborban nyaraltak.
Vágólapra másolva!

Lőrinczi Zoltán az ünnepségen azt mondta, nagy büszkeség, hogy a Parlamentben találkozhatnak. Ez az a hely, ahol eldől a magyar nép sorsa, ahol nemzetünk legkiválóbbjai társaik szavazatai alapján összegyűlnek, eldöntve, mi lesz a legjobb a többieknek, szerte a Kárpát-medencében - jelentette ki Lőrinczi.

A helyettes államtitkár arra kérte a jelenlévő gyerekeket, hogy vigyék el üzenetét szüleiknek, rokonaiknak, barátaiknak, hogy magyarnak lenni jó.

A szervezők azt írták, hogy

az Erzsébet-táborok keretében az idén 6 héten keresztül mintegy 880 kárpátaljai magyar nemzetiségű fiatal, valamint 440 magyarul tanuló ukrán nemzetiségű gyermek nyaralhat a zánkai Erzsébet-táborban, ahol együtt vakációznak anyaországi társaikkal, így személyes kapcsolatokon keresztül élhetik meg összetartozásukat.