Meg kell előzni a veronaihoz hasonló baleseteket

Verona, buszbaleset, busz, kiégett, kiégett busz, helyszín, baleset helyszíne
A handout photo provided by Italy's institutional agency for fire and rescue service Vigili del Fuoco on January 21, 2017 shows firefighters extinguishing flames in the wreckage of a bus following a crash on the A4 motorway near the Verona East exit, northern Italy. The coach carrying Hungarian teenagers home from a school trip crashed and burst into flames on the motorway in northern Italy, killing 16 people, firefighters said Saturday. Some 39 injured were taken to hospital following the accident near Verona on Friday night, which occurred when the vehicle smashed into a bridge pillar, according to emergency workers. / AFP PHOTO / Vigili del Fuoco / Handout / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / VIGILI DEL FUOCO" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
Vágólapra másolva!
A parlamentnek benyújtott büntetőtörvénykönyv-módosítás célja a veronai buszbalesethez hasonló esetek megelőzése – mondta Czunyiné Bertalan Judit (Fidesz) országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

A képviselő hétfőn nyújtotta be az Országgyűlésnek a büntető törvénykönyvet (Btk.) módosító javaslatát, amely a veronai buszbaleset nyomán a jogellenesen átalakított személyszállító jármű vezetését is szankcionálná.

A veronai balesetnél a szakértői vélemények szerint a pót-üzemanyagtartály okozhatta a tűz gyorsabb terjedését, erre a beépítésre pedig sem a busz üzemeltetőjének, sem a vezetőnek nem volt engedélye.

Forrás: AFP/Handout

A Btk. módosítása nyomán nem csak az lesz büntetendő ha valaki balesetet okoz, hanem az is, aki ilyen „megbuherált” járművel a forgalomba megy – közölte Czunyiné Bertalan Judit.

A képviselőt kérdezték a zaklatással kapcsolatos szabályozás módosításáról is. Azt mondta: nem a zaklatás tényállását változtatják meg, hanem kiegészítik a szabályozást azzal, hogy a súlyosabban büntetendő körbe bekerül a hivatalos személyek hivatali tevékenységével kapcsolatos zaklatása.