Már a nyár végén jöhet a Soros-adó

1956 1956-os Emlékbizottság 2016. 09. 23. 60. évforduló Budapest Emlékpark Horváth Mihály tér Józsefváros Józsefváros polgármestere Kocsis Máté Pesti Srácok VIII. kerület sajtóbemutató
Vágólapra másolva!
Már a nyár végén hatályba léphetnek a bevándorlási különadót, az úgynevezett Soros-adót tartalmazó rendelkezések – nyilatkozta Kocsis Máté, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője hétfőn az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté szerint az új adónem egy újabb védelmet jelent Magyarországnak, illeszkedve a fizikai és jogi határzárral összefüggő korábbi intézkedésekhez.

Az állam adót vet ki azokra a szervezetekre, amelyek a bevándorlást segítik, vagy erre a célra támogatást fogadnak el. A frakcióvezető a bevándorlást segítő tevékenységek közé sorolta a migrációt ösztönző médiakampányokat és hálózatépítést. Megjegyezte: a Soros-szervezetek köztudottan ilyen tevékenységet folytatnak, és nem is szándékoznak felhagyni ezzel.

Kocsis Máté Fotó: Adrián Zoltán - Origo

Kocsis Máté rámutatott: minimum elvárható, hogy az illegális migrációt segítő szervezetek hozzájáruljanak a védekezés és a biztonság költségeihez, ezért

a különadóból befolyt pénzt kizárólag határvédelemre lehet fordítani.

A különadót is tartalmazó adócsomagot pénteken fogadta el az Országgyűlés, a bevándorlásra vonatkozó passzusok a kihirdetést követő 31. napon lépnek hatályba.