Sztojka Iván milliókkal tartozik a Cozma családnak, eközben új BMW-vel jár

Félbeszakíttotta a bíró a Cozma-ügy gyilkossági tárgyalását a vádbeszéd ismertetésének kezdete után néhány perccel pénteken délelőtt, mert a harmadrendű vádlott, Sztojka Iván összeomlott
Vágólapra másolva!
Sztojka Iván, aki részt vett Marian Cozma meggyilkolásában, nem fizeti a 100 millió forintos bűnügyi költséget, és a meggyilkolt sportoló apjának sem fizette még ki a tartozását, 16 millió forintot. Eközben Sztojka, aki múlt héten szabadult ki a börtönből, új BMW-vel jár – írja a Bors.
Vágólapra másolva!

Pont egy hete szabadult Sztojka Iván, aki harmadrendű vádlott volt Marian Cozma gyilkossági ügyében. Először 20 év fegyházat kapott, de jó magatartása miatt 9 év és 5 hónap után kiengedték. A férfi

több millióval tartozik Marian Cozma családjának, amit nem törleszt, pedig van egy ingatlanja, és szabadulása után pár nappal már egy új BMW-ben ül.

Tehát van pénze, csak arra nincs, hogy fizesse az adósságát – Írja a Bors.

Sztojka Iván Forrás: Gáspár Gábor/Veszprémi Napló Online

Itt Enyingen mindenki ismeri a Sztojka családot. Városszerte szinte mindenhol lakik valaki tőlük. Bár azt is meg kell hagyni, hogy az enyingieket még sosem bántották, igaz, nem is nagyon piszkálta őket senki.

– mondta egy helybéli a lapnak.

A Bors munkatársai felkeresték Sztojka Iván otthonát, ahol

egy asszony, valószínűleg a férfi anyja lehetett az, elhajtotta őket, miközben Sztojka az ablakból figyelte az eseményeket.

Egy másik enyingi azt mondta, hogy a férfinak van egy félkész háza, amit azért nem tudtak befejezni, mert Sztojka Ivánt akkor zárták börtönbe.

Valószínűleg sem az autó, sem a ház nincs az ő nevén, hogy ne tudják rajta behajtani a tartozását.

A lapnak a Cozma család ügyvédje, dr. Helmeczy László arról beszélt, hogy eddig egy forint kártérítést sem kaptak senkitől.

– mondta az ügyvéd, majd hozzátette, hogy ha a végrehajtó találna bármilyen vagyontárgyat a nevükön, azt azonnal elvinné.

Így az is előfordulhat, hogy Sztojka Iván soha nem fogja kifizetni az adósságát.

Marian Cozma Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Ahogy korábban írtuk, 2009. február 8-án Raffael Sándor és ismerősei a veszprémi Patrióta lokálban kötöttek bele Marian Cozmába és a barátnőjébe. Először a bűnbanda egyik vezetője, Németh Győző esett neki a sportolónak, majd Raffael Sándor, Sztojka Iván és két társuk ököllel verte a kézilabdázót. Cozma segítségére sietett két csapattársa is. A dulakodás közben Raffael vesén szúrta Marian Cozmát.

Cozma még ki tudott menekülni az utcára, de ott már nem sikerült megvédeni magát, Raffael nagy erővel szíven szúrta.