Sztojka Iván milliókkal tartozik a Cozma családnak, eközben új BMW-vel jár

2018.07.26. 15:10

Sztojka Iván, aki részt vett Marian Cozma meggyilkolásában, nem fizeti a 100 millió forintos bűnügyi költséget, és a meggyilkolt sportoló apjának sem fizette még ki a tartozását, 16 millió forintot. Eközben Sztojka, aki múlt héten szabadult ki a börtönből, új BMW-vel jár – írja a Bors.

Pont egy hete szabadult Sztojka Iván, aki harmadrendű vádlott volt Marian Cozma gyilkossági ügyében. Először 20 év fegyházat kapott, de jó magatartása miatt 9 év és 5 hónap után kiengedték. A férfitöbb millióval tartozik Marian Cozma családjának, amit nem törleszt, pedig van egy ingatlanja, és szabadulása után pár nappal már egy új BMW-ben ül. Tehát van pénze, csak arra nincs, hogy fizesse az adósságát – Írja a Bors.

Sztojka IvánForrás: Gáspár Gábor/Veszprémi Napló Online

Itt Enyingen mindenki ismeri a Sztojka családot. Városszerte szinte mindenhol lakik valaki tőlük. Bár azt is meg kell hagyni, hogy az enyingieket még sosem bántották, igaz, nem is nagyon piszkálta őket senki. Jobb békességben lenni velük, mert van köztük pár súlyosabb ember. Hallottam róla, hogy kiengedték múlt héten Ivánt, a barátai nagyon örültek neki– mondta egy helybéli a lapnak.

A Bors munkatársai felkeresték Sztojka Iván otthonát, ahol egy asszony, valószínűleg a férfi anyja lehetett az, elhajtotta őket, miközben Sztojka az ablakból figyelte az eseményeket.

Egy másik enyingi azt mondta, hogy a férfinak van egy félkész háza, amit azért nem tudtak befejezni, mert Sztojka Ivánt akkor zárták börtönbe.

Valószínűleg sem az autó, sem a ház nincs az ő nevén, hogy ne tudják rajta behajtani a tartozását.

A lapnak a Cozma család ügyvédje, dr. Helmeczy László arról beszélt, hogy eddig egy forint kártérítést sem kaptak senkitől.

Egyik családtól sem kaptunk még mindig egy forintot sem. Isten tudja, hány végrehajtási papírt állítottam már ki róla, hátha valamit be tudunk hajtani, de semmi eredménye nincs– mondta az ügyvéd, majd hozzátette, hogy ha a végrehajtó találna bármilyen vagyontárgyat a nevükön, azt azonnal elvinné. Így az is előfordulhat, hogy Sztojka Iván soha nem fogja kifizetni az adósságát.

Marian CozmaForrás: AFP/Attila Kisbenedek

Ahogy korábban írtuk, 2009. február 8-án Raffael Sándor és ismerősei a veszprémi Patrióta lokálban kötöttek bele Marian Cozmába és a barátnőjébe. Először a bűnbanda egyik vezetője, Németh Győző esett neki a sportolónak, majd Raffael Sándor, Sztojka Iván és két társuk ököllel verte a kézilabdázót. Cozma segítségére sietett két csapattársa is. A dulakodás közben Raffael vesén szúrta Marian Cozmát. Cozma még ki tudott menekülni az utcára, de ott már nem sikerült megvédeni magát, Raffael nagy erővel szíven szúrta.