Újra agresszív migránsok tomboltak Calais-ban

Vágólapra másolva!
Újra elszabadult a pokol a francia kikötővárosban, Calais-ban. Bár a migránsbarát francia kormány, valamint a hozzá lojális balliberális sajtó azt állította, hogy a korábbi tábort (a Dzsungelt) rendbe tette és felszámolta, valójában továbbra is szenvednek a városban lakók a bevándorlók lázongásaitól és agresszív támadásaitól. Erre több példa is volt a közelmúltban. Legutóbb, múlt szerdán egy 20 fős migránsbanda tört be házakba és inzultálta az ott élőket, valamint betörte az úton közlekedő járművek ablakát. Két ember megsérült, két migránst pedig őrizetbe vettek a féktelen tombolás miatt.
Vágólapra másolva!

Mint emlékezetes, a migránsbarát és a bevándorlókat folyton pártoló retorikát folytató francia kormány olyan körülményeket teremtett a Calais-i menekülttáborban, ami miatt az ENSZ menekültügyi főbiztosságától súlyos kritikát kaptak.

Ennek oka pedig az volt, hogy a táborban élő menekültek ivóvíz és egyre romló körülmények mellett, gyenge minőségű sátrakban tengették napjaikat. És hát romboltak, pusztítottak, tegyük hozzá gyorsan. Úgy tűnik ezt teszik most is.

A Street 45 Twitter-oldal egy videót osztott meg, amelyen jól látható, ahogy a bevándorlók megtámadnak és felgyújtanak egy kamiont Calais-ban.

A Dzsungel néven ismertté vált tábor rendbetételére, valamint a körülmények javítására Macron mindent megígért, még egy ételosztási programot is elindított, ami azonban szintén kudarcba fulladt, mivel a menekültek valamiért nem kértek az ingyen kosztból, sőt bojkottálták a francia akciót.

Néhány napja újabb botrány robbant ki a kikötővárosban - számol be erről a Radio 6 -, mivel egy körülbelül 20 főből álló, részeg migránsbanda randalírozott a Calais jobb környékének számító, Beau-Marais negyedben.

Calais-ban tomboló migránsok Forrás: Radio 6

A migránsok betörtek a házakba és zaklatták az ott lakó embereket, autók ablakait törték be. Két nő megsebesült a szanaszét repkedő üvegszilánkok miatt, összesen két migránst vettek őrizetbe rongálás miatt.