Gyárfás Tamás kifizette a 200 milliót, levették róla a nyomkövetőt

Így változott Gyárfás Tamás
Gyárfás Tamás szavaz 2011-ben.
Vágólapra másolva!
Könnyedén kifizette a 200 millió forintos óvadékot, így levették a nyomkövetőt Gyárfás Tamásról, akit azzal gyanúsítanak, hogy megölette Fenyő János médiavállalkozót 1998-ban. 
Vágólapra másolva!

A milliárdos egykori baloldali médiavállalkozó ügyvédje, Bánáti János közölte, hogy már csütörtökön befizették az összeget.

Így Gyárfás már lakhelyelhagyási tilalom alatt sem áll, miközben azzal gyanúsítják, hogy utasítást adott Fenyő János megölésére.

Mindössze időről időre be kell jelentkeznie a rendőrségen. Ugyanakkor

személyi mozgásában már semmilyen módon nincs korlátozva, akár külföldre is utazhat.

Gyárfás Tamás ellen a Budai Központi Kerületi Bíróság áprilisban rendelt el házi őrizetet.

Gyárfás Tamás nyilatkozik, amikor a házi őrizetet elrendelték Fotó: Polyák Attila - Origo

A kényszerintézkedést Fenyő János médiavállalkozó ellen az 1998. február 11-én előre kitervelten elkövetett emberölés ügyében rendelték el.

Az ügyészség határozottan ellenezte azt, hogy a volt baloldali médiavállalkozó mindössze 200 millióért még a nyomkövetőt is levehesse, a Fővárosi Törvényszék azonban engedélyezte ezt, annak ellenére, hogy

Gyárfás Tamás a bíróság szerint is megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy megbízta Portik Tamást, ölesse meg Fenyő János médiavállalkozót.

Az elsőfokú bíróság döntését mindössze annyiban súlyosbították, hogy az óvadék összegét 100-ról 200 millióra emelték, ezt azonban a milliárdos Gyárfás könnyedén kifizette.

Fotó: Polyák Attila - Origo

Gyárfás Tamást ezért felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberöléssel gyanúsítják.