Macron szadista testőrparancsnokának kommunikációs trükkjein gúnyolódnak

Vágólapra másolva!
Macron elnökön és volt testőrparancsnokán, Alexandre Benallán gúnyolódik egész Franciaország, miután az elnök stábja kommunikációs kampányt indított a szadista testőr tisztára mosására. A Macront támogató lapokban egymás után jelennek meg a Benallát jó színben feltüntető interjúk.
Vágólapra másolva!

Előbb (múlt csütörtökön) a baloldali Le Monde közölt hízelkedő interjút a szadista testőrrel. Majd pénteken a legnagyobb nézettségű francia televízió, a TF1 közölt előre felvett interjút Benallával, ami azért volt meglepő, mert az – egyébként kereskedelmi – televízió híradójában szinte soha nem engedik ezt meg a vendégeknek. A műsorvezetőnő nem izzasztotta meg Benallát, aki a baráti hangvételű beszélgetésben lényegében mindent tagadott, sőt, azt mondta, nem bántotta a tüntetőket, a megvert tüntetők pedig rendőrökre támadó törvénysértők voltak – legalábbis szerinte (ahogy az Origón is többször megmutattuk, a felvételeken egyértelműen látszik, hogy kegyetlenkedik az elnök testőrparancsnoka).

Benalla, az agresszív és kegyetlen testőr az interjún intellektuális ember benyomását próbálta kelteni, szemüvegben, diszkrét öltönyben válaszolgatott. Többször is úgy tűnt, mintha betanult szöveget ismételgetne.

Ezek után vasárnap a baloldalhoz közeli Journal du Dimanche (Magyaroszágon a Vasárnapi Hírekhez lehetne hasonlítani) készített vele interjút.

A francia közvélemény ezen az interjún nevet, rengeteg internetes mém készül, amiben kigúnyolják Benallát és a mosdatására indított kampányt.

Ez az eredeti címlap:

A címlapon a cím: Benalla: „Amit Macronért tettem”. A szadista testőrparancsnok öltönyben, fehér ingben, szemüvegben, megnyerőnek szánt tekintettel néz a fényképezőgépre a beállított fotón.

Az egyik gúnyos montázson egyszerűen kicserélték Benalla fejét a rohamsisakos képére:

A másikon a címet is megváltoztatták. Nagyjából így fordítható: Én vagyok a gazdagok elnökének titkos rendőröcskéje (a barbouze egy ironikus kifejezés, az álszakállra utal, és a kétbalkezes, mindent elrontó titkos ügynökökre használják):

A harmadik képhez pedig nem kell kommentár: