A megyei és a helyi alapszervezetek pénzét is elvonta a kampányra a Jobbik

Janiczak Dávid; Sneider Tamás; Vona Gábor; Toroczkai László alelnök frakcióvezető-helyettes Jobbik-kongresszus Közéleti személyiség foglalkozása polgármester politikus SZEMÉLY
Budapest, 2017. június 10. Balról jobbra Sneider Tamás, a Jobbik és az Országgyűlés alelnöke, frakcióvezető-helyettes, Vona Gábor pártelnök, Toroczkai László alelnök, Ásotthalom polgármestere és Janiczak Dávid alelnök, Ózd polgármestere a Jobbik 16. országos kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2017. június 10-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Magyar Idők számolt be arról, hogy a Jobbik nemcsak az ÁSZ büntetésre a szimpatizánsok által összeadott 100 millió forintot, hanem a megyei és helyi alapszervezetek pénzét is szó nélkül elvonta és elköltötte a méregdrága kampányra. Erről írt a Pest megyei frakciót nemrég pont emiatt elhagyó Csanádi Gábor, aki szerint az elvont összegeket nem tudja a pártközpont előteremteni a jövő évi választásokra.
Vágólapra másolva!

– írta Csanádi közösségi oldalán.

Budapest, 2018. május 12. Sneider Tamás, a Jobbik új elnöke (k), Gyöngyösi Mártont elnökhelyettes (b4), Bana Tibor (b), Hegedűs Lorántné (b2), Apáti István (b3), Z. Kárpát Dániel (j3), Stummer János (j2) és Volner János alelnökök, valamint Jakab Péter szóvivő (j4) a párt tisztújító kongresszusa után tartott sajtótájékoztatón a Dürer Rendezvényházban 2018. május 12-én Forrás: MTI/Mónus Márton

A párt korábbi delegáltja beszámolt a Pest megyei helyzetről:

Csanádi mesélt arról is, hogy azokban a választókerületekben, ahol nem a központ vonta el szó nélkül a pénzt, ott a helyi képviselőjelölt tapsolta azt el, és megfejelte még néhány százezer forint kifizetetlen számlával, mondván, hogy majd ezt a pártközpont rendezi.

– írta az egykori jobbikos politikus.

A Magyar Idők hozzáteszi, hogy amikor nyilvánosságra hozták, hogy a pártközpont elvonta a helyi választókerületek pénzét, akkor a Jobbik azt letagadta, és perrel fenyegetőzött. Most mégis kiderült az ellenkezője.

Az Origo már korábban beszámolt arról, hogy baj bajt követ a Jobbiknál, hiszen ha nem lenne elég a több mint 660 milliós, Állami Számvevőszék által kiszabott büntetés: újabb és újabb pénzügyi és elszámolási nehézségekkel is szembe kell néznie a pártnak, amit persze csak saját maguknak köszönhetnek. Hiszen a mostani elnökség is végigasszisztálta, hogy Vona és Simicska korrupt paktumot hoztak létre, mindent egy lapra téve, és most ennek fizeti busásan az árát az egykor jobboldali párt.

Néhány hete kiderült, hogy még a Simicska érdekeltségébe tartozó plakátcégeknek is tartoznak közel 100 millióval, a Magyar Postának pedig 60 millióval. És az Állami Számvevőszék csak most vizsgálja a szintén problémás tartalmú kampánybeszámolójukat, amelyet egyébként nemrég, határidőn túl módosítottak.

A legszembetűnőbb változás, hogy a jelentés szerint a Jobbik nem 996 millió forintot, hanem egymilliárdnál is többet, egész pontosan 1 002 452 712 forintot költött el a kampányidőszakban.