A Magyarország ellen lobbizó baloldal megint a Fideszt támadja Brüsszelben

Vágólapra másolva!
Ujhelyi István szocialista EP-képviselő levelét közölte a brüsszeli liberális körök lapja, a Politico.eu. Ebben arra szólítja fel az Európai Néppártot, hogy hozzon döntést Orbán Viktor kapcsán. Ujhelyi a svéd néppárti képviselő, Anna Maria Corazza Bildt hazugságoktól hemzsegő augusztus 3-i cikkét emlegeti lelkesen, ami szerinte újabb jele a Néppárt Fidesszel kapcsolatos csalódottságának. 
Vágólapra másolva!

A rendszeresen Magyarország ellen lobbizó szocialista EP-képviselő szerint üdvözlendő, hogy az EPP "néhány tagja látja a veszélyt, amelyet a Fidesz és annak politikai modellje jelent", azért is, mert a néppárt meglehetősen "védelmezte" a Fideszt.

Újhelyi döbbenetes vagdalkozása szerint a Néppárt "bűnrészessé vált a magyar demokrácia megölésében", mert konstruktív párbeszédet folytatott a magyar kormánnyal. Újhelyi egymás mögé hányta a szokásos üres balliberális közhelyeket arról, hogy a Fideszből hiányoznak az értékek és politikai "tartóoszlopok", hogy a kormány bevándorlási politikája csak kommunikációs eszköz, hogy a kormány a médiát és a hatóságokat a szolgálatába állította, és hogy az EPP az elmúlt nyolc évben tétlenül nézte végig egy fiatal demokrácia halálát.

Ujhelyi láthatóan aggódik és attól fél, hogy a néppárt a nagy dilemmában rosszul dönt. Szerinte aközött kell dönteniük, hogy benntartják-e a Fideszt, és ezzel "radikalizálódik a párt és folyamatos feszültség lesz a kereszténydemokrata közösségen belül", vagy azt kockáztatják, hogy a "populista erők a Néppárt vezette establishment lebontásából erősödnek meg".

Ujhelyi szerint ez egy nagyon kellemetlen dilemma egy évvel az európai választás előtt.