Több pénzt kapnak a fogorvosok és a betegszállítást végző szolgáltatók

Vágólapra másolva!
Több pénzt kapnak a fogorvosok és a betegszállítást végző szolgáltatók - írta szombati számában a Magyar Hírlap az Emberi Erőforrások Minisztériumától (Emmi) kapott tájékoztatás alapján.
Vágólapra másolva!

A lap ismertette az Emmi közleményét, amelyből kitűnt, hogy a kormány döntése nyomán összesen 1,25 milliárd forinttal több pénzből gazdálkodhatnak a betegszállítást végző szolgáltatók. A fogászati szakrendelések számára biztosított finanszírozási keret pedig egymilliárd forinttal növekedett.
"A kormány elkötelezett az egészségügyben dolgozók bérrendezése mellett, a hazai gazdaság teljesítőképessége függvényében mindent megtesz a cél eléréséért" - idézett a minisztériumi közleményből a Magyar Hírlap.

Az újság emlékeztetett arra, hogy néhány hónapja az alapellátásban dolgozó fogorvosok Kásler Miklós tárcavezetőhöz fordultak annak érdekében, hogy rendezze a terület finanszírozását.
Utalt arra is, hogy a közelmúltban jelent meg az a rendelet, amely visszamenőleges hatállyal, 2018 januárjától módosította a fogászati szakellátás díjazásában alkalmazott beavatkozások pontértékét.