Bármelyik röszkei átkelőhöz tart, órákig fog várakozni

2018.08.11. 10:32

Torlódás alakult ki szombat délelőtt a Csongrád megyei határátkelőhelyeken - tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Huber Krisztián elmondta, a röszkei autópálya-átkelő kilépő oldalán háromórás a várakozás, a Magyarországra tartó személyautóknál kétórás a sor.

Szintén erős a forgalom a röszkei közúti átkelőnél, kifelé egy-, belépő irányba kétórás a várakozás. Ásotthalomnál mindkét irányba egy-egyórás a sor - tudatta a főhadnagy. A Szerbia felé utazóknak érdemes a kisebb határátkelőhelyeket választani, ahol rövidebb a várakozás, vagy nincs sor.

Románia irányába a csanádpalotai autópálya-átkelőnél mindkét irányba egyórás a várakozás, csakúgy mint a nagylaki közúti átkelőnél, Kiszombornál a belépő oldalon van egyórás sor. A Romániába tartók igénybe vehetik a battonyai közúti határátkelőhelyet - mondta a szóvivő.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és a várakozási időkről a www.police.hu oldalon, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.