Házassággal segítette az EU-ba jutni a migránsokat egy bűnbanda

2018.08.15. 14:35

Az üggyel kapcsolatban három ember már előzetesben van a román bűnbanda tagjai közül. Közben a román rendőrök 15 lakásban tartottak házkutatást. A gyanú szerint szegény, tanulatlan romániai nőket házasítottak össze migránsokkal. A fiktív házasságok révén a bevándorlók jogot szereztek az EU-n belüli tartózkodáshoz.

A bűnözői csoportot egy Romániában húsz éve letelepedett pakisztáni állampolgár vezette. A házasságokat Ciprus, Románia és Németország területén kötötték. A szolgáltatásért az ügyfelek tízezer euró körüli összeget fizettek, melyből ezer euró jutott a megházasított nőknek.

A ciprusi és a német hatóságokkal való együttműködés révén a román rendőrségnek húsz férjhez adott nőt sikerült azonosítania.

A bűnbanda tagjai emellett házassági anyakönyvi kivonatokat, ideiglenes tartózkodási engedélyeket és egyéb iratokat hamisítottak, amelyekkel a keleti bevándorlók látszólagos törvényes tartózkodását igazolták Románia és az EU más tagállamai területén.A román rendőrök tovább folytatják a nyomozást.