Nyárias idő lesz a hosszú hétvégén

2018.08.16. 16:11

Úgy tűnik, hogy sok napsütés és 30 fok feletti hőmérséklet várható augusztus 20-án és a hosszú hétvégén. Csak néhány helyen várható eső, inkább a szél lesz erős. Egy megyére a hőség miatt riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Sok napsütés várható az ünnepi hosszú hétvégén 30 fok feletti maximumokkal.

Csak helyenként fordulhat elő zápor, zivatar.

A szél zivatarok környezetében lehet erős vagy viharos. Jó hír, hogy úgy tűnik, hogy az augusztus 20-ai központi rendezvényeket

várhatóan nem zavarja meg veszélyes időjárási jelenség. 

Tűzijáték a Lánchíd felettForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Mi várható?

Pénteken sok napsütés várható. Elsősorban az ország keleti felében valószínű helyenként zápor, zivatar. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-20 fok között várható, de helyenként ennél is hűvösebb lehet a hajnal. A legmagasabb hőmérséklet 28-32 fok között valószínű.

Szombaton is napos idő lesz, elsősorban a déli és az északkeleti határvidéken alakulhat ki néhol zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. Napközben 29-33 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is napos idő lesz, néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 15-21, a maximumhőmérséklet 29-33 fok között alakul.

Strandidő várhatóFotó: Csudai Sándor - Origo

Augusztus 20-án, hétfőn sok napsütés várható, legfeljebb egy-egy helyen fordulhat elő zápor, zivatar. A leghidegebb órákban 14-20 fok lesz. Napközben 28-33 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben.

Budapest térségében a következő napokban gomolyfelhős, napos idő várható. Vasárnap fordulhat elő zápor, esetleg zivatar, egyébként nem valószínű csapadék. A légmozgás többnyire mérsékelt marad. Hajnalban 18, délután 32 fok körül alakul a hőmérséklet.