Az ellenzék gyenge tematizációs kísérlete volt a rendkívüli ülés

Vágólapra másolva!
Gyenge tematizációs kísérletnek tartja az ellenzék részéről a pénteki rendkívüli parlamenti ülést Lánczi Tamás, a Századvég politikai elemzések központjának igazgatója.
Vágólapra másolva!

Lánczi Tamást - aki a Figyelő című hetilap főszerkesztője is - arról kérdezték péntek este az M1 aktuális csatornán, hogy a Fidesz-KDNP-frakciószövetség távolmaradása miatt nem volt határozatképes az ellenzéki pártok kezdeményezésére összehívott ülés, amely így a napirend előtti felszólalásokat követően véget ért.

Azt mondta: "nagyon legyengült, borzasztóan rossz" állapotban van az ellenzék, amely mintha maga is beletörődött volna abba, hogy nem tud kormányra kerülni, nemhogy a következő négy évben, de "talán már soha többé". Ezért inkább egymás fölé próbálnak kerekedni az ellenzéki pártok, különböző tematizációs küzdelmekben.

Gyenge kísérletnek nevezte az ülés összehívását, "mivel még az ellenzék oldaláról sem volt igazán érdekes az ügy". Az látható, hogy még a kezdeményezők se nagyon mentek be a parlamentbe, így azt a célt sem érték el, hogy magukat észrevetessék a nyilvánosságban - tette hozzá.