Érdektelenségbe fulladt a Jobbik augusztus 20-i rendezvénye

Vágólapra másolva!
Pedig a pártvezetés mindent bevetett: tízezer forintot ígértek a főzőversenyen részt vevő csapatoknak, sörpadszettekkel, napernyőkkel kényeztetették az érdeklődőket. Az akció nem járt sikerrel, nagyjából 50-en jelentek meg a párt családi napján. Újabb jobbikos blamázs. 
Vágólapra másolva!

Baljós előjelekkel kezdte meg a felkészülést az augusztus 20-ai rendezvényére a Jobbik. A hónap elején nyilvánosságra került egy Sneider Tamás által jegyzett tájékoztató levél, amelyből kiderült, hogy a párt az eddig megszokott Városligettől eltérő helyszínen, a budai barlangnál ünnepli az államalapítás ünnepét.

Sajtóértesülések szerint a lépés arra volt visszavezethető, hogy a pártvezetésben nem számítottak túl nagy érdeklődésre az esemény kapcsán, emiatt döntöttek egy kisebb befogadóképességű helyszín mellett.

Csakhogy a kisebb helyszínekkel is van egy komoly probléma: azokat is meg kell tölteni. Hiszen ha nem jön össze, az még kínosabb, még nagyobb az égés. Hogy ezt elkerüljék, a „minőségi programterv" keretében a következő minőségi eszközökhöz folyamodtak a súlyos anyagi válságban lévő Jobbik vezetői:

  • sörpadszetteket, napernyőket, állványokat, gázpalackokat ígértek a főzőverseny résztvevőinek,
  • nem mellesleg csapatonként tízezer forintot is ígértek alapanyagok beszerzésére
  • és hogy legyen miből és mivel enni, tányérokat, evőeszközöket, szalvétákat is ígértek.

Elég jól hangzik, gondolhatná az ember, azonban eljött augusztus 20-a, és az első képek a Jobbik rendezvényéről. Ha nagyon finoman akarok fogalmazni, akkor a következőképpen lehetne értékelni a párt közösségi oldalára feltöltött képek alapján a rendezvényt: nem lett kirobbanó siker a családi napból.

A Jobbik augusztus 20-ai rendezvényének résztvevői. Nem voltak sokan Forrás: Facebook

Megpróbáltam megszámolni, hányan vettek részt a jobbikos eseményen, jóindulattal 50-ig jutottam. Semmi baj, következzen a következő kép, ami egy kicsit más szögből mutatja meg a történteket.

A Jobbik augusztus 20-i rendezvénye, és a résztvevők II. Itt sem voltak sokan Forrás: Facebook

Csakhogy ezen is maximum 50-en vannak, de itt legalább Varga-Damm Andrea, Simicska Lajos ügyvédje is látható a felvételen, ráadásul az első sorban. Jöjjön a következő kép!

Jobbik-rendezvény a Városligetben augusztus 20-án - na nem idén Forrás: Facebook

Látnak különbséget az első kettő, és a harmadik felvétel között? Elárulok egy titkot: az utolsó 2016-ban készült, a Jobbik néppártosodásának hajnalán. Tanulság? Egyelőre az nincs.