Kormányszóvivői iroda: rendkívüli érdeklődés mellett zajlanak az állami rendezvények

Vágólapra másolva!
Rendkívüli érdeklődés mellett zajlanak az augusztus 20-i állami rendezvények - tájékoztatta a Kormányszóvivői Iroda hétfőn az MTI-t.
Vágólapra másolva!

Közleményükben azt írták: jó hangulatban, nagy érdeklődés mellett zajlanak az "Isten éltessen, Magyarország!" szlogennel megrendezett állami rendezvények. Megteltek a rakpartok érdeklődőkkel a Duna Országház előtti szakaszán a vízi és légi parádé idejére.

Az elmúlt napokban több tízezren látogattak ki az idén - a hosszú hétvégére való tekintettel - háromnaposra tervezett rendezvényekre. A programok késő estig tartanak, a hagyományos augusztus 20-i tűzijáték este 9 órakor kezdődik.

Az Országház 12 és este 7 óra között várja az érdeklődőket. Este 6 órától a Petőfi Rádió jóvoltából kívánságlánc indul a Duna mindkét szakaszán.

A programra látogatók a budai alsó rakparton, a Clark Ádám tér és a Döbrentei tér között végigsétálhatnak a Magyar Ízek Utcáján is, ahol az érdeklődők a Kárpát-medence jellegzetes ételei mellett megkóstolhatják Magyarország tortáját, Magyarország cukormentes tortáját, valamint a Szent István-napi kenyérverseny győztes cipóit is. A koncertekkel színesített Magyar Ízek Utcája éjfélig várja a látogatókat - áll a közleményben.