Vágólapra másolva!
Nagy sikerrel zárult a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Nyári Tábora Esztergomban. A BGE által elnyert uniós pályázat ugyanis olyan komplex programcsomagot kínál a fejlesztendő térségekben élő középiskolai diákok számára, amely megismerteti velük a BGE képzési portfóliójában kínált közgazdász és gazdaságinformatikus szakmákat, valamint személyiségfejlesztést is biztosít számukra. A teljes program támogatási összértéke 240 millió forint.
Vágólapra másolva!

A programnak köszönhetően a BGE új hallgatói bázist tud toborozni, egyúttal lehetősége nyílik alaposan feltérképezni a felnövekvő Z és Alfa korosztályok jövőbeni igényeit, így több ideje jut az intézménynek felkészülni a generációs változásokra, képzési módszertanuk és hallgatói szolgáltatásaik célirányos fejlesztésére.

„A Nyári Egyetem egyértelműen visszaigazolta, hogy jelentős az igény a BGE által nyújtott készség- és személyiségfejlesztő foglalkozásokra, interaktív előadásokra, kommunikációs programokra." – hangsúlyozta Dr. Dietz Ferenc, a BGE kancellárja.

A Nyári Egyetem helyszínét a Búbánatvölgyben található Vadregény Üdülőpark biztosította. A program részeként a diákok ellátogathattak a Pilisi Parkerdő Zrt-be és megismerhették turisztikai tevékenységét.

Forrás: Origo

A következő tanév őszétől nyílt, országos versenyt is szervez a BGE, amelynek keretében a diákoktól a jövő kihívásaira és igényeire megoldást jelentő kreatív ötleteket várnak a szervezők. Ezen túlmenően sor kerül kihelyezett pályaorientációs nyílt napokra is számos régióban, így a mostani középiskolások már jó előre megismerkedhetnek a biztos jövőt ígérő szakmákkal és képzésekkel. Az egyetemi élet és a közgazdász lét megismerését is segítő szerepjáték alapú mobilalkalmazás is kifejlesztésre kerül, amely idén októbertől lesz ingyenesen letölthető. Mindezekről a középiskolások számára indított palyavalasztas.uni-bge.hu című blogoldalon lehet tájékozódni, ahol sok érdekes szakmai, pszichológiai és közösségi bejegyzéssel is találkozhatnak a diákok.

A BGE már 16 középiskolával kötött stratégiai együttműködési megállapodást az ország minden régióját lefedve, ezekben az iskolákban a projekt céljaihoz illeszkedő színházi előadások, Cinema Science Cafe rendezvények, motivációs workshopok is megvalósulnak. „A következő tanévben ezt a középiskolai bázist tovább kívánjuk bővíteni, így várjuk a program céljaival azonosulni tudó intézmények jelentkezését. A BGE szélesre tárta kapuit a jövő generációi előtt!"