Kínos magyarázkodásba kezdett a Jobbik

Vágólapra másolva!
Gyöngyösi Márton elnökhelyettesre hárult a feladat, hogy utólagosan rámutasson, VALÓJÁBAN milyen sokan voltak a párt ünnepi rendezvényén. Elég sajátosan próbálta megoldani a küldetést.
Vágólapra másolva!

Ahogy beszámoltunk róla, a Jobbik tegnap tartotta meg a családi napra elkeresztelt augusztus 20-ai rendezvényét a budai barlangnál. A párt Facebook-oldalára feltöltött képek tanúsága szerint nem igazán hatotta meg a szimpatizánsokat az előzetesen beígért főzőverseny, sörpadszett és az induló csapatoknak járó 10 ezer forint, számításaink szerint nagyjából 50-en jelenhettek meg a párteseményen.

Ez a tény egy pillanatra sem zökkentette ki normál menetrendjéből Gyöngyösi Mártont, a párt elnökhelyettesét, aki közösségi oldalán mondott köszönetet a megjelenteknek, hogy végighallgatták, ahogy Sneider Tamással, a párt elnökével beszélgetett.

„A Jobbik Magyarországért Alapítvány által szervezett, a budapesti Pál-völgyi-barlangnál tartott családi napon a közönség és a média nagy érdeklődése mellett a Jobbik jövőjéről beszélgettem pártunk elnökével, Sneider Tamással" – indított nagy magabiztossággal a DK-s Hajdu Lászlóval a rákospalotai időköziről tárgyaló Gyöngyösi, hogy aztán ugyanilyen magabiztosan folytassa. „Örülök, hogy a mai napon ilyen sokan összegyűltünk, hogy együtt ünnepeljünk." Ha valaki végigolvassa a Jobbik vezetőjének sorait, akkor az a benyomása alakulhatott ki, hogy az egykori radikális párt egy több százezres, de minimum pár tízezres rendezvényt tudhat maga mögött. Jellemzően a politikusok akkor mondanak köszönetet egy nagygyűlés, összejövetel vagy tüntetés után, ha az

  • sikeres volt
  • sokan jelentek meg,
  • és sokak érdeklődésére számot tarthat az utólagos köszönetnyilvánítás.

A Jobbik tegnapi családi napján a háromból nulla darab feltétel valósult meg, ennek ellenére Gyöngyösi a virtuális térben úgy tett, mintha emberek tömegei hallgatták volna végig, ahogy a napi politikai helyzetekre rezonálni képtelen Sneiderrel értekezik a Jobbik jövőjéről. Teljesen értelmezhetetlen módon azonban saját magát cáfolta meg a politikus, hiszen két olyan képet csatolt az íráshoz, amelyen nyoma sincs a tömegnek, csupán ő és beszélgetőtársa látható.

Csakhogy „a közönség és a média nagy érdeklődése mellett megtartott" rendezvényről más képek is készültek. Például ez a párt közösségi oldalán fellelhető darab:

A Jobbik augusztus 20-ai rendezvénye 2018-ban Forrás: Facebook

„Ilyen sokan gyűltek össze" a Jobbik rendezvényén, hogy az államalapítást ünnepeljék, itt a következő kép, ismét a Jobbik Facebook-oldaláról:

A Jobbik augusztus 20-ai rendezvénye 2018-ban Forrás:Facebook

Gyöngyösi már csak azt nem tette hozzá: Köszönöm, hogy ilyen sokan végigolvasták soraimat!